Obavijesti

News

Komentari 139

'Kad ćemo kontrolirati vrijeme, tad ćemo biti gospodari svega'

'Kad ćemo kontrolirati vrijeme, tad ćemo biti gospodari svega'
5

Premijer Milanović je u Krapinu, u društvu ministara, došao na otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora. Komentirao je nove poplave, ali i najavljenu poreznu reformu

VIDEO

Hrvatski premijer Zoran Milanović u četvrtak se u Krapini osvrnuo na poplave koje zbog obilnih kiša prijete Hrvatskoj, te je stao braniti Hrvatske vode.

- One svoj posao rade odlično, ali postoje granice ljudske moći. Kad budemo mogli kontrolirati vrijeme i prirodu, onda ćemo biti ono što  nam nije suđeno da budemo, gospodari svega. Hrvatske vode su dobra tvrtka i treba ih poštovati – rekao je Milanović.

'Nema te porezne stope koja bi poboljšala život svima'

Prije toga, premijer se osvrnuo na aktualnu temu porezne reforme.

- Kad bi se raspisao referendum o porezima treba li ih, narod bi vjerojatno odlučio da se porezi ne plaćaju. Svaka odluka vlasti je pitanje novca. Velikih ideja od sljedećih ponedjeljaka nema, stvari se ne mijenjaju preko noći, nema te porezne stope koja bi poboljšala život svima - rekao je premijer.

S ministrima Brankom Grčićem, Borisom Lalovcem, Gordanom Marasom i Sinišom Hajdašom Dončićem došao je na otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora, najvećeg okupljanja i promocije zagorskog gospodarstva. Predstavilo se 165 izlagača iz osam županija, Zagreba i Slovenije. Izložili su svoju ponudu i proizvode.

'Odgovorni smo za vođenje države i gledamo iz više uglova'

- Zadnje porezne promjene, ne reforme, potezi su na koje su nas obrtnici i gospodarstvenici nagovarali dugo. Odgovorni smo za vođenje države i gledamo iz više uglova. I kad smo PDV odlučili naplaćivati po realizaciji, napravili smo ono što su gospodarstvenici davno priželjkivali. Vagali smo što je bolje, jer će to u jednom trenutku biti i manjak prihoda u proračunu. No to je svježi zrak koji dolazi iz županija koje su orijentirane na izvoz i rad – pohvalio je premijer i zagorsku županiju, te kao primjere pokretača gospodarstva izdvojio susjednu varaždinsku i međimursku.

No poručio je Zagorcima da nezaposlenost moraju smanjiti ispod osam posto i taj rezultat od njih očekuje već iduće godine.

- Želim da vam država ne smeta previše – poručio je premijer koji se ministrima pod šatorom pogostio zagorskim specijalitetima.

Došao u 14, a policija zatvorila centar već u 10 sati

U Krapini je bio cijelo poslijepodne. Iako je njegov dolazak najavljen za 14 sati, policija je blokirala i zatvorila centar grada već u 10.

- Tako nije bilo niti kad je Tuđman dolazio, policajac na svakom ćošku – ljutito su komentirali Krapinčani, koji svojim automobilima zbog političke svite nisu mogli ni do svojih domova.

Nakon domjenka premijer je obišao tvornicu Kotka, a potom se zatvorio sa zagorskim SDP-ovcima na stranačkom sastanku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu