Obavijesti

News

Komentari 193

Kad HDZ slavi, jaganjci utihnu: 'To je običaj, izgradiš pa častiš'

Kad HDZ slavi, jaganjci utihnu: 'To je običaj, izgradiš pa častiš'
6

Janjetinu sam naručila kad smo postavili ploču za vatrogasni dom, da počastimo, rekla je bivša načelnica općine Vrsi Sandra Vukić (HDZ) o tome zašto je novcem općine platila 35 kg janjetine...

VIDEO

Nakon što su 24sata objavila kako je bivša načelnica općine Vrsi Sandra Vukić uoči svog rođendana novcem općine platila 35 kilograma janjetine i kako je, također na račun općine, kupila devet smartphonea, ona se oglasila. Tvrdi da je to sve banalno.

'Načelnica je 35 kg janjetine i 9 mobitela platila novcem općine'
'Načelnica je 35 kg janjetine i 9 mobitela platila novcem općine'

- Što se tiče janjetine, nju sam naručila kad smo postavili ploču za vatrogasni dom. Kod nas je takav običaj, kad se stavlja završna ploča da se počaste radnici. U tom kraju ima dosta borove šume i zato smo osnovali i DVD i napravili vatrogasni dom. I da, počastila sam radnike koji su ga izgradili. Računi iz restorana su mi bili zanemarivi. Najviše sam trošila za otvaranje projekata. Tad smo uvijek častili radnike. Kad mi iz Pokreta mladih nisu mogli naći nijednu zamjerku na 10-godišnji rad, onda su krenuli na ovo pa izmišljaju takve stvari. Ja sam u vrijeme dok sam bila načelnica imala zaposlenog jednog čovjeka u administraciji i radila sam volonterski za 5000 kuna, a Perinićeva plaća je 10.000 kuna. On je već zaposlio troje svojih prijatelja i za sljedećih troje je raspisao natječaj. Već sad ima petero više zaposlenih nego ja. Što se tiče mobitela, mi smo dobili mobitele uz poslovnu tarifu koju smo uzeli. Ne znam napamet koliko sam aparata dobila, no mobiteli su se koristili u skladu s pravilnikom za općinske djelatnike. I sad ih koriste djelatnici u općini, a za svoj sam rekla da ću ga otkupiti i da ću platiti općini - branila se načelnica u izjavi za Index.

Prozvala je i svog nasljednika Luku Perinića iz Pokreta mladih da traži od nje da vrati mobitel kako bi joj ga mogao hakirati da otkrije što je pisala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve, od zgrade do stolice u kojoj sjede, mi smo napravili. Mi smo došli na ledeno i mučili smo se. Zadnji proračun 2016. nam je bio oko 12, 13 milijuna kuna u mjestima manjim od 2000 stanovnika, gdje ima malo privrednih subjekata, a krenuli smo 2007. godine s 2 milijuna kuna proračuna. Ljudima koji su došli na vlast nije u interesu napredak općine već se stalno bave sa mnom jer im predstavljam određenu opasnost - rekla je.

Podsjetimo, novi načelnik Luka Perinić u razgovoru za 24sata rekao je kako je, nakon što je prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost načelnika, angažirao IT stručnjake jer su svi podaci na službenom računalu bili pobrisani.

- Angažirao sam IT stručnjake koji su uspjeli izvući podatke za razdoblje od 2007. do 2017. Uvidom u fakture doznalo se kako je načelnica općine dan prije svog rođendana od tvrtke iz Benkovca naručila 35 kilograma janjetine, koji su plaćeni 5365,50 kuna iz proračuna općine Vrsi - rekao je Perinić i pokazao nam sporni račun za janjetinu, kao i fakture za devet pametnih telefona koje je načelnica kupila na račun općine i, kaže, odbija ih vratiti.

Da se bave slučajem Vukić, potvrdila nam je i zadarska policija.

- Mogu vas izvijestiti kako su izvidi i dalje u tijeku i u ovom trenutku vam ne mogu dati nikakav konkretan podatak. Kada izvidi budu gotovi, o svemu ćemo izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo koje će se očitovati o spornom predmetu - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave zadarske.

Prozvana načelnica se oglasila i opširnim priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...