Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
259 komentara

'Kada saznamo nalogodavce huligana sve maske će pasti'

Oni koji su sudjelovali u sramoćenju Hrvatske, iz zemlje nikada ne bi izašli da je tehnički ministar unutarnjih poslova uistinu njihov odlazak na EURO želio i zaustaviti, navodi Čorić

Foto: PIXSELL
259 komentara

Iz HSP-a Ante Starčević u petak su priopćili da je huliganski incident na nogometnoj utakmici Hrvatska-Češka na EURU 2016. 'režirano nacionalno sramoćenje' s ciljem prikazivanja Hrvatske i hrvatskog naroda nazadnjacima i divljacima, te izražavaju javnu sumnju da su incident izazvali ubačeni "odrađivači prljavog posla" s pripremljenim pirotehničkim arsenalom.

"Klasičnim UDBA-škim metodama rušenje Domoljubne koalicije se s političkog i medijskog ringa prebacila na sportske terene u inozemstvu", navodi u večerašnjem oštrom priopćenju saborski zastupnik i glavni tajnik HSP AS Pero Čorić.

Dodaje kako neće dopustiti da "ljaga današnjih događanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj bude bačena na splitsku Torcidu jer to nije istina".  "Oni koji su sudjelovali u sramoćenju Hrvatske, iz zemlje nikada ne bi izašli da je tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uistinu njihov odlazak na EURO želio i zaustaviti", navodi Čorić.

Tvrdi i da su na stadion u francuskom Saint-Etiennu, gdje se igrala večerašnja utakmica između Hrvatsle i Češke, "ubačeni  'odrađivači prljavog posla' s bogatim pirotehničkim arsenalom". 

"Izražavamo javnu sumnju da su paklene naprave dočekale već na stadionu ubačene agente, među tisuće hrvatskih navijača, pa i Torcide", kaže Čorić.

Glavni tajnik HSP AS tvrdi i da se inzistiranjem na kontroli represivnog aparata od strane MOST-a i opozvanog premijera Tihomira Oreškovića "uz paralelno zadržavanje postkomunističkih kadrova Ranka Ostojića", pokazalo kao "alat kojim se želi vratiti SDP na vlast!"

Dodaje kako je postupak sotoniziranja Domoljubne koalicije počeo bivši ministar Ranko Ostojić, koji nikada nije htio javno reći tko stoji iza 'svastike' na Poljudu.

"Umjetno stvoreni sukob između juga i sjevera podgrijavan određenim medijima, večeras je doživio svoj vrhunac, no model je jednobrazan kao i kod iscrtavanja poljudske svastike! Cilj je svaliti krivnju na cijelu jednu navijačku skupinu, a sve kako bi se unijela pomutnja u domoljubnom korpusu koji je bio i ostao prijetnja SDP-u i ostacima ostataka UDBA-ine mašinerije", zaključio  je Čorić.

Iz HSP AS od nadležnih tijela traži imena onih koji su bacali baklje na stadionu u Saint-Étienneu, jer se, kažu, do njihovim imenima vrlo brzo  doći i do njihovih nalogodavaca, a tada će napokon i sve maske pasti!"

Na večerašnjoj utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1,  uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica  je nastavljena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message