News

Komentari 23

Kadirov opet prijeti: Želimo do Kijeva i dokrajčiti sve teroriste koji su pobjegli iz Čečenije

Kadirov opet prijeti: Želimo do Kijeva i dokrajčiti sve teroriste koji su pobjegli iz Čečenije

Očajnički se nadamo da ćemo dobiti priliku doći, ako bude potrebno, do Kijeva i dokrajčiti ostatke terorista koji su pobjegli u svoje vrijeme iz Čečenske Republike

Čečenski vođa Ramzan Kadirov priznao je svoj sljedeći zadatak u okviru rata u Ukrajini. On misli da je veoma bitno "uništavanje ostataka terorista koji su pobjegli iz Čečenske Republike" za kojima se traga. Prema njegovim riječima, oni se nalaze sada u glavnom gradu Ukrajine, a svi njegovi borci iz Čečenije intenzivno se pripremaju i čekaju trenutak kada će stići odgovarajuća uputa.

- Ovog tjedna, kao što znate, potpuno smo oslobodili cijeli teritorij LNR (Luganske Narodne Republike) od nacionalistički nastrojenih gadova. Da, ovo je nedvojbeno povijesno i sudbonosno postignuće za Lugansk, ali barem za nas, Čečene, specijalna operacija još je daleko od kraja. Očajnički se nadamo da ćemo dobiti priliku doći, ako bude potrebno, do Kijeva i dokrajčiti ostatke terorista koji su pobjegli u svoje vrijeme iz Čečenske Republike, napisao je Kadirov u svom Telegram kanalu.

Kadirov je istaknuo da je više puta najavio veliku nagradu za informacije o tome gdje se nalaze militanti. Ali istovremeno ranije je obećao nagradu za bilo kakvu informaciju o tome gdje se nalazi Stepan Bandera (ukrajinski politički i društveni aktivist, jedan od vođa ukrajinskog nacionalnog pokreta u zapadnoj Ukrajini, koji je inače umro 1959. godine). Osim toga, napomenuo je da od početka "specijalne operacije" njegova je pažnja bila svedena na otkrivanje lokacije terorista.

- Imam samo jednu molbu. Sastoji se u tome da nam se dopusti da, ako je potrebno, odemo i do samog Kijeva i osvetiti se s našim krvnim neprijateljima. To je sve što tražimo. Ostalo ćemo sami, napisao je.

Osim toga, prije nekoliko dana, Kadirov se snimio u videu s pseudopredsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, koji kao potpisuje akt o predaji pod pritiskom šefa Čečenske Republike.

Najčitaniji članci