Obavijesti

News

Komentari 25

Kadroviranje Vlade: Evo tko su novi pomoćnici i državni tajnici

Kadroviranje Vlade: Evo tko su novi pomoćnici i državni tajnici
1

Katica Prpić nova je državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, dok su Velimir Žunac i Nikolina Klaić novi državni tajnici u Ministarstvu regionalnoga razvoja

VIDEO

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala Katicu Prpić državnom tajnicom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, dok su državnim tajnicima u Ministarstvu regionalnoga razvoja i  fondova Europske unije imenovani Velimir Žunac i Nikolina Klaić.

Ana Odak imenovana je pomoćnicom ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Državnom tajnicom u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku imenovana je Margareta Mađerić, prioćeno je iz Vlade.

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, državnim tajnikom imenovan je Marko Pavić. Dario Hrebak imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

U Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu državnim tajnikom imenovan je Ivan Bubić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razriješen je dosadašnji ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović, a novim je ravnateljem imenovan Damir Šantek.

Vlada je povukla ovlaštenje državnoj službenici Nikolini Nežić za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, te ju je istodobno imenovala glavnom tajnicom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Na osobni zahtjev razriješila je Marija Klementa dužnosti pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture. Dužnosti pomoćnika ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlada je razriješila Mikela Čivljaka.

Vlada je povukla ovlaštenje državnoj službenici za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Sanji Palčić, te ju je istodobno imenovala glavnom tajnicom u tom ministarstvu, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Josipa Herceg Zeba imenovana je zamjenicom ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, a Igor Božičević vršiteljem dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog javnog natječaja te je, radi odlaska na novu dužnost, razriješen dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme. Radi isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme Miran Škerl. 

Vlada je razriješila, na njegov zahtjev, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća te imenovala novog – Andriju Matića, kojeg je, radi odlaska na novu dužnost, razriješila dužnosti člana Upravnog vijeća navedene Agencije.

Uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, Vlada predlaže Glavnoj skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. Zdravka Janića, Damira Jurasa i Predraga Brkopca za članove Nadzornog odbora Agencije, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Skupštine društva Plinacro d.o.o. Lovru Kuščevića te imenovala dr. sc. Gorana Marića članom spomenute Skupštine.

Također, razriješen je dosadašnji član Statističkog savjeta Republike Hrvatske Leon Žulj te je, kao predstavnik Hrvatskog sabora iz reda zastupnika, Anđelko Stričak imenovan novim članom Statističkog savjeta Republike Hrvatske.

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnje zamjenike predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću Karolinu Ivanković, Antu Babića, Lea Preleca, Denisa Kovačića, Ivanu Jakir-Bajo i Sonju Čikotić. Karolina Ivanković i Sonja Čikotić ponovno su imenovane, a Josip Masnić, Mario Antonić, Marina Pinjagić Telak i Hrvoje Šlezak novoimenovani su zamjenici predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora