News

Komentari 39

Kajin toliko nahvalio Plenkovića da je i njega iznenadilo: 'Čak nas ni oni naši toliko ne hvale'

Kajin toliko nahvalio Plenkovića da je i njega iznenadilo: 'Čak nas ni oni naši toliko ne hvale'

Kajin je Plenkoviću poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera, jer kako je naveo, važno je sačuvati turističku sezonu

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, sudjelovao je u svečanosti puštanja u promet punog profila dionice Istarskog ipsilona. Prije toga susreo se s Damirom Kajinom, gradonačelnikom Buzeta koji je jako nahvalio Vladu i premijera.

"Suradnja s Vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru", rekao je Kajin na konferenciji za novinare. 

Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu u cestovnoj infrastrukturi. 

Kajin je Plenkoviću poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera. 

"Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem COVID mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima", rekao je Kajin.

Tolikim pohvalama malo je zatekao i samog Plenkovića, javlja Dnevnik.hr.

“Damir je to premijerski kazao, sve se slažem”, rekao je premijer i dodao: “Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale”.

Premijer je, komentirajući potvrdu hrvatskog plana oporavka i otpornosti vrijednog 47,5 milijardi kuna, rekao da je to ogroman poticaj i ohrabrenje.

“Hrvatska je tu prošla zaista sjajno u odnosu na druge članice. Iskoristit ćemo šansu da do 2026. godine to potakne rast hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković. Dodao je da se dogodine nada ulasku Hrvatske u Schengen.

Najčitaniji članci