Obavijesti

News

Komentari 2

'Kako imaju ove naše razgovore od riječi do riječi? Sudac je izdao nalog da mi prisluškuju telefon'

'Kako imaju ove naše razgovore od riječi do riječi? Sudac je izdao nalog da mi prisluškuju telefon'
2

Nastavilo se suđenje Vladi Rajiću i drugima da su za novac i usluge odvali informacije iz najtajnijih policijskih i uskočkih istraga te su opet aktualizirala priča da su mjere praćenja probijene kao i kod Rimac

VIDEO

U nastavku suđenja Vladi Rajiću te ostalima optuženima da su za novac i usluge odvali informacije iz najtajnijih policijskih i uskočkih istraga čulo se kako pucaju mjere istrage.

Na optuženičkoj klupi sjedi skupina poduzetnika, predvođenih Rajićem, kumom likvidiranog Vinka Žuljevića Klice te zagrebačkih policajca, od kojih je većina bila zaposlena u PNUSKOK-u. Kao i u slučaju Josipe Rimac, i u ovoj priči je uhićenje obavljeno znatno prije nego što su istražitelji to planirali i to zbog toga što su pukle tajne mjere. Kako donosi Večernji list, da su pod tajnim mjerama, neki od aktera ove priče, sasvim otvoreno pričaju.

Riječ je o Irszi Weisz, supruzi poduzetnika Arnolda Weisza i Igoru Arambašiću. Njih bi dvoje trebali biti svjedoci u ovom postupku, a jedan njihov međusobni razgovor traje više od sat vremena. Iz međusobne komunikacije može se zaključiti da Irsza Weis ima problema u braku, o čemu otvoreno priča Arambašiću. No isto tako mu priča, kako joj je suprug rekao da je pod tajnim mjerama.

- Zvao me je na ovaj novi broj. Ne znam od kud mu taj broj. Rekao je da mi ne smije reći preko telefona, ali da me slušaju - kaže Irsza Weisz sugovorniku.

- Ma laže te on. Sigurno je tražio ispis mojih i tvojih razgovora od HT-a i nekome to masno platio pa ti sada prodaje priču - odgovara joj Arambašić.

- Ma ne laže. Rekao mi je da njega slušaju zbog tri kaznena djela, a mene zbog dva i da je to doznao od nekog od svojih sudaca. Čak mi je rekao i ime suca koji je izdao nalog za tajno praćenje - pojašnjava ona.
Inače, kada su Rajić i ekipa uhićeni koncem listopada 2012. i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u Saboru je javno rekao da su tadašnji osumnjičenici dobivali  informacije o četiri tajne operativne akcije koje su policija i USKOK u to vrijeme provodili.

Među tim informacijama koje su dobivali, bilo je i da ih se tajno prati i prisluškuje, no dobivali su i imena sudaca koji su na temelju dokaza koje su im dostavili policija i USKOK, odobravali duže tajno praćenje i prisluškivanje većeg broja osoba. Čak su dobili i sadržaje tih naloga za tajno praćenje. Među ljudima koje su u to vrijeme bili zanimljivi istražiteljima bio je i bračni par Weisz, a svome sugovorniku Irsza Weisz govori da se nju prisluškuje zbog poticanja na ubojstvo. On je pokušava razuvjeriti da je se tajno prisluškuje, na što ga ona pita:

- A kako onda imaju ove naše razgovore od riječi do riječi? Sudac koji je izdao nalog izdao je nalog da mi se telefon tajno prisluškuje do 30. rujna... - Ma sve je to laž. Otići ću sutra u medije i sve ću to ispričati. To te on prati pa sada laže - kaže Arambašić.

- Što je tebi? Jedna od onih njegovih sudaca mu je rekao. Čak me je pitao zašto te više ne zovem - govori Irsza Weisz.
- Ma on je sigurno tražio ispis poziva, mojih i tvojih i sad ti je ubacio bubu u uho s tvrdnjama da te policija tajno prisluškuje - govori joj Arambašić.

- Pa što je tebi? Ja ionako ne pričam ništa što ne bi smjela pričati preko telefona - kaže njemu sugovornica. Te njezine riječi s tajno snimljenih razgovora izazvale su smijeh u sudnici jer je i prije i poslije njih u više navrata ponovila kako ju “policija, ona tamo iz Ilice gdje je i Interpol, tajno prisluškuje...”

Inače, u ovom slučaju, prema navodima optužnice, za pucanje tajnih mjera bili su odgovorni neki od policajca koji su završili na optuženičkoj klupi s Rajićem i ostalima.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...