News

Komentari 5

'Kako je Dom dobio dozvolu za rad? Tražimo hitnu inspekciju!'

'Kako je Dom dobio dozvolu za rad? Tražimo hitnu inspekciju!'

Avberšek je napomenula kako je požar u staračkom domu u Andraševcu ogledalo je stanja u sustavu socijalne skrbi koji je zapušten i prepušten slučaju

Članica Središnjeg odbora Demokrata i dugogodišnja predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Spomenka Avberšek komentirala je požar u staračkom domu u Andraševcu i upozorila na loše stanje u sustavu socijalne skrbi.

Avberšek je napomenula kako je požar u staračkom domu u Andraševcu ogledalo je stanja u sustavu socijalne skrbi koji je zapušten i prepušten slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO

- Potrebe za staračkim domovima su sve veće, ali država ne smije dopustiti da se ova tragedija ponovi. Postavlja se pitanje, kako je dom dobio dozvolu za rad, ako čitamo da uvjeti nisu ispunjeni. Zar ćemo dopustiti da korupcija u sustavu oduzima živote najslabijima? Tražimo hitni inspekcijski nadzor svih domova umirovljenika u državi i očitovanje nadležne ministrice.

Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je poginulo šest štićenika

Dan nakon nezapamćene tragedije koja je potresla Zagorje obišli smo zgarište požara u Andraševcu u kojem je život izgubilo šest štićenika Doma za starije i nemoćne.

Evo kako izgleda pomoćni objekt u kojem je izgorjelo šestero ljudi dan poslije:

Uzrok požara staračkog doma u Andraševcu kojem je vlasnica Gabrijela Čičković još nije poznat, čekaju se rezultati očevida.

Najčitaniji članci