Obavijesti

News

Komentari 176

'Kako je Šegonov sin mogao kupiti nekretnine od 5 mil. kn?'

'Kako je Šegonov sin mogao kupiti nekretnine od 5 mil. kn?'
2

Kako je Šegonov sin sa primanjima od 450.000 kuna od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne 5,2 milijuna kuna, upitala je zastupnica Tireli

VIDEO

Iako vladajući prijedlogom za smjenu slučaj Branko Šegon smatraju završenim, laburistica Nansi Tireli inzistira da javnosti dobije odgovore na brojnim otvorenim pitanja. Smatra da zbog slučaja Pomoćnik nije dovoljna samo Linićeva ostavka, koji je prema napisima u medijima premijeru ponudio mandat na raspolaganje.

'Zašto je Linić štitio Šegona?'

- Smatram da trebamo otvoriti nekakve istražne radnje, ozbiljno se pozabaviti određenom problematikom. Ministrovo teško odlučivanje hoće li smijeniti Šegona ili ne svima govori dovoljno jasno da ga je zbog nečega štitio, a ja bih voljela znati koji je to razlog - rekla je laburistica.

Tireli zanima kako je pomoćnik ministra Branko Šegon (56) može imati kapital od 60 milijuna kuna.

Linić javnosti ostao dužan odgovoriti tko je taj u Poreznoj upravi koji pune tri godine Uskoku nije dostavio tražene podatke o Šegonu, kaže Tireli

- Žalosno je što ministar Linić nije smatrao da je važno utvrditi od kuda čovjeku koji je devet godina radio kao tržišni inspektor u Omišu, šest godina kao načelnik za gospodarski i organizirani kriminalitet PU splitsko dalmatinskoj, devet godina kao predsjednik Uprave Nautilusa iz Zagreba i osim godina kao pomoćnik direktora u vlastitoj firmi kako je i na koji način stekao taj zavidni imetak - izjavila je.

Zanima je zašto Ministarstvo financija i Porezna uprava ne utvrđuju nesrazmjer imovine i prijavljenog dohotka, a navela je da je i Linić javnosti ostao dužan odgovoriti tko je taj u Poreznoj upravi koji pune tri godine Uskoku nije dostavio tražene podatke o Šegonu. 

Tireli si je dala truda i u dva dana došla do podataka koje je ministar Linić, da je želio, mogao dobiti za pet minuta. Novinarima je podijelila tablice iz kojih je vidljivo da je Šegonov sin Toni (33) vlasnik imovine vrijedne 5,2 milijuna kuna.

- Kako je Šegonov sin s primanjima od 450.000 kuna od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne 5,2 milijuna kuna. Kako je prvu nekretninu odnosno polovicu stana kupio za 50.000 eura s 23 godina - upitala je Tireli.

Zanima je i odgovor je li netko kontrolirao tijek novca obitelji Šegon koja svake godine kupi nekretnine vrijedne milijun kuna.

'Samo na nekretninama proračun oštećen za više od milijun kuna'

- Ako Toni Šegon nije prijavio dohodak, nije na njega platio porez, a uspio je kupiti toliko nekretnina onda je samo na ovim nekretninama državni proračun oštećen za više od milijun kuna - ustvrdila je Tireli.

Laburistica smatra da je iz svega navedenog jasno da je pomoćnik ministra Šegon samo posljedica neodgovornosti ministra Linića koji je bio najglasniji kada je vikao "Držite lopova", a sam nije napravio korak naprijed kada su u pitanju ljudi koji su mu bili na dohvat ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...