Obavijesti

News

Komentari 213

Kako su glasali: Za Turudića bio Pupovac, ali i oni koje će goniti DORH s Turudićem na čelu...

Kako su glasali: Za Turudića bio Pupovac, ali i oni koje će goniti DORH s Turudićem na čelu...

Za Turudića je između ostalih glasao i HDZ-ov Dražen Barišić, bivši gradonačelnik Velike Gorice koji ima optužnicu Ureda europskog tužitelja EPPO, jer ga se tereti za kaznena djela mita i zlouporabe položaja. U istom slučaju tereti se i Vinka Grgića, no on je glasao protiv Turudićevog izbora.

VIDEO

Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik, odlučila je saborska većina. Za njegovo imenovanje na novu funkciju glasalo je 78 zastupnika, dok je 60 bilo protiv. Suzdržano je bilo dvoje - Stephen Nikola Bartulica i Boris Milošević.

Za Turudića je između ostalih glasao i HDZ-ov Dražen Barišić, bivši gradonačelnik Velike Gorice koji ima optužnicu Ureda europskog tužitelja EPPO, jer ga se tereti za kaznena djela mita i zlouporabe položaja. U istom slučaju tereti se i Vinka Grgića, no on je glasao protiv Turudićevog izbora. Riječ je o predmetu koji je započeo Uskok, da bi ga zatim, nakon što je u Zagrebu osnovan ured EPPO-a, preuzeli europski tužitelji budući da je utvrđeno da je nekoliko zloporaba napravljeno na štetu europskih fondova.

Osim Barišića, za Turudića su glasali i Ačkar Krešimir, Bačić Ante, Balić Marijana, Baradić, Nikolina, Barbarić Nevenko, Baričević Danica, Barišić Dražen (optužnica=, Bedeković Vesna, Begonja Josip, Bilek Vladimir, Blažević Anamarija, Borić Josip, Bošnjaković Dražen, Brčić Luka, Brkan Jure, Budalić Ivan, Burić Majda, Bušić Zdravka, Cappelli Gari, Ćelić Ivan, Ćosić Pero, Deur Ante, Dodig Goran, Đakić Josip, Franković Mato, Grba-Bujević Maja, Gregurović Zoran, Hrebak Dario, Hrelja Silvano, Ivanović Goran, Jandroković Gordan, Jankovics Robert, Jeckov Dragana, Jelkovac Marija, Jembrih Ljubica, Jenkač Siniša, Juričev-Martinčev Branka, Kajtazi Veljko, Kapulica Mario, Karlić Mladen, Katičić Krunoslav, Kirin Ivan, Klarić Tomislav, Klasić Darko, Kliman Anton, Komes Magdalena, Krstulović Opara Andro, Lekaj Prljaskaj Ermina, Lukačić Ljubica, Maksimčuk Ljubica, Mandarić Marin, Mažar Nikola, Murganić Nada, Okroša Tomislav, Pavić Marko, Perić Grozdana, Petir Marijana, Pocrnić-Radošević Anita, Prkačin Ante, Pupovac Milorad, Radić Ivan, Radin Furio, Reiner Željko, Sanader Ante, Sobota Darko, Srpak Dražen, Stier Davor Ivo, Šarić Josip, Šašlin Stipan, Šimičević Rade, Štromar Predrag, Totgergeli Miro, Tramišak Nataša, Tušek Žarko, Vidović Radoje, Vrkljan Milan, Zekanović Hrvoje i Zmaić Ankica.

Turudić će biti nadležan i u slučaju Josipe Pleslić ex Rimac

Peđa Grbin (SDP) pozvao je da se minutom šutnje oda počast pravosuđu kojem je zabijen zadnji čavao u lijes. Zaradio je opomenu.

Turudić, sudac Visokog kaznenog suda, zamijenit će aktualnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek, unatoč tome što je otkriveno da je Turudić u nekoliko navrata uhvaćen kako ne govori istinu. Prepiska koju je objavio Jutarnji list između Turudića i Josipe Pleslić (nekad Rimac) trajala je godinama i dokazuje da je njihov odnos bio bitno prisniji no što je Turudić dosad tvrdio, što su potvrdile i poruke koje smo objavili u 24sata.

Turudić, dakle, ne govori istinu o svojem odnosu s Rimac. Također, treba naglasiti da će kao šef DORH-a, biti nadležan za dvije optužnice protiv nje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...