News

Komentari 28

Kako nas kradu... Uzeo hrvatski i talijanski WC papir i izvagao ih

Kako nas kradu... Uzeo hrvatski i talijanski WC papir i izvagao ih

'Na prvi pogled ista cijena, ali talijanski papir teži 147g, a hrvatska rola teži tek 69g! Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića'

Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je papir kupljen u Hrvatskoj, počeo je svoju objavu na Facebooku Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. 

Usporedio je dva toaletna papira čija je cijena podjednaka, oko četiri eura za deset rola.

- Talijanski je malo jeftiniji, ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola. Ali… nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147g a hrvatska rola teži tek 69g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti.  Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo - ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže !! Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje - napisao je.

- Svakako bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica - dodao je.

Najčitaniji članci