Obavijesti

News

Komentari 291

'Kako se sad osjećam? Pa više kao majka, a manje kao časna'

'Kako se sad osjećam? Pa više kao majka, a manje kao časna'
1

Časna sestra Roxane Rodriguez (33) rodila je prije četiri dana zdravog dječaka i nazvala ga Alessandro Francesco u čast pape Franje. Pomalo dolazi sebi od šoka

VIDEO

Kako se osjećam? Sada više kao majka, nego kao časna, riječi su Roxane Rodriguez, 33-godišnje časne sestre iz Salvadora koja je prije četiri dana, u bolnici u Italiji, rodila zdravog dječaka. 

Mali Alessandro Francesco, kako ga je nazvala u čast pape Franje, imao je pri rođenju tri i pol kilograma, a majka je u bolnicu stigla ravno iz samostana u talijanskom Campomoru.

'Ali ja ne mogu roditi, ja sam časna sestra'

Roxana se polako oporavlja od šoka jer, iako joj je trbuh rastao, mlada časna, tvrdi, nije posumnjala da je trudna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

  - Imala sam dugo problema sa cistama i gastritisom, misla sam da sam napuhnuta zbog loše probave. Nisam se obazirala ni na to da mi menstruacija kasni - ispričala je Roxana za Corriere della Sera

I zaista, nakon što je u bolovima stigla u bolnicu, a pregled pokazao da samo što nije rodila, časna je u nevjerici kazala: 'Ali ja ne mogu roditi, ja sam časna sestra'.

Po Duhu Svetom...?

Odmah su krenula nagađanja tko je otac bebe, a nije naravno izostala ni šala da je časna ostala trudna 'po Duhu Svetom'.

Roxana sada priznaje da je riječ o staroj ljubavi iz njene mladosti, s kojim je 'sagriješila' kada je u ožujku prošle godine na mjesec dana otputovala u rodni Salvador kako bi obnovila putovnicu. 

Sada već, mogli bismo reći, bivša časna ne dvoji o tome da će preuzeti brigu oko svog dječačića jer on je ipak, kako kaže, dar od Boga

'Malo me strah povratka u domovinu'

Malo ju samo brine, kaže, cijela 'strka' koja se stvorila oko svega.

 - O ovome se piše ne samo u Italiji, nego i u mojoj zemlji. Pomalo me strah povratka, a opet i ostanka, unatoč svima ovdje koji me podržavaju. Jako sam zahvalna jer su mi mnogi nakon rođenja sina pomogli i dali svu potrebnu opremu - kaže Roxana.

Časne iz samostana ne žele čuti za nju

Njene sestre iz samostana, pak, ne podržavaju ovu novonastalu situaciju.

- Ne želimo ju posjetiti u bolnici. Ljute smo. Stvarno mislite da je to u redu? Ona više ovdje nema što tražiti - poručile su novinarima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.