News

Komentari 291

'Kako se sad osjećam? Pa više kao majka, a manje kao časna'

'Kako se sad osjećam? Pa više kao majka, a manje kao časna'

Časna sestra Roxane Rodriguez (33) rodila je prije četiri dana zdravog dječaka i nazvala ga Alessandro Francesco u čast pape Franje. Pomalo dolazi sebi od šoka

Kako se osjećam? Sada više kao majka, nego kao časna, riječi su Roxane Rodriguez, 33-godišnje časne sestre iz Salvadora koja je prije četiri dana, u bolnici u Italiji, rodila zdravog dječaka. 

Mali Alessandro Francesco, kako ga je nazvala u čast pape Franje, imao je pri rođenju tri i pol kilograma, a majka je u bolnicu stigla ravno iz samostana u talijanskom Campomoru.

'Ali ja ne mogu roditi, ja sam časna sestra'

Roxana se polako oporavlja od šoka jer, iako joj je trbuh rastao, mlada časna, tvrdi, nije posumnjala da je trudna. 

  - Imala sam dugo problema sa cistama i gastritisom, misla sam da sam napuhnuta zbog loše probave. Nisam se obazirala ni na to da mi menstruacija kasni - ispričala je Roxana za Corriere della Sera

I zaista, nakon što je u bolovima stigla u bolnicu, a pregled pokazao da samo što nije rodila, časna je u nevjerici kazala: 'Ali ja ne mogu roditi, ja sam časna sestra'.

Po Duhu Svetom...?

Odmah su krenula nagađanja tko je otac bebe, a nije naravno izostala ni šala da je časna ostala trudna 'po Duhu Svetom'.

Roxana sada priznaje da je riječ o staroj ljubavi iz njene mladosti, s kojim je 'sagriješila' kada je u ožujku prošle godine na mjesec dana otputovala u rodni Salvador kako bi obnovila putovnicu. 

Sada već, mogli bismo reći, bivša časna ne dvoji o tome da će preuzeti brigu oko svog dječačića jer on je ipak, kako kaže, dar od Boga

'Malo me strah povratka u domovinu'

Malo ju samo brine, kaže, cijela 'strka' koja se stvorila oko svega.

 - O ovome se piše ne samo u Italiji, nego i u mojoj zemlji. Pomalo me strah povratka, a opet i ostanka, unatoč svima ovdje koji me podržavaju. Jako sam zahvalna jer su mi mnogi nakon rođenja sina pomogli i dali svu potrebnu opremu - kaže Roxana.

Časne iz samostana ne žele čuti za nju

Njene sestre iz samostana, pak, ne podržavaju ovu novonastalu situaciju.

- Ne želimo ju posjetiti u bolnici. Ljute smo. Stvarno mislite da je to u redu? Ona više ovdje nema što tražiti - poručile su novinarima.

Najčitaniji članci