Obavijesti

News

Komentari 57

Kako su Mostovci duh uličarskih prosvjeda prenijeli u parlament

Kako su Mostovci duh uličarskih prosvjeda prenijeli u parlament

Prvo su se pridružili uličnim prosvjednicima koji su, u sjeni vješala i Gospinih slika, prijetili i fizički napadali novinare i liječnike, a onda su taj duh uličnih prosvjeda prenijeli u Hrvatski sabor. Most se teško osramotio.

VIDEO

Prvo su se pridružili uličnim prosvjednicima koji su, u sjeni vješala i Gospinih slika, prijetili i fizički napadali novinare i liječnike, a onda su taj duh uličnih prosvjeda prenijeli u Hrvatski sabor.

Ono što su Mostovi zastupnici učinili jutros u Sabornici prilikom rasprave o Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti reflektiralo je duh prosvjeda koji se tog jutra odvijao na Markovu trgu, ali i duh fizičkih napada i prijetnji neistomišljenicima koji se već danima širi Hrvatskom.

Na dan kad se i premijer Andrej Plenković pridružio medijima i svima onima koji osuđuju nasilje i huškanje protiv liječnika i novinara, zastupnici Mosta u Saboru izazvali su incident koji je uvelike preslikao ono što se odvija na ulicama.

"Ovo smo jako loše napravili", čuo se komentar Nikole Grmoje, nakon što su Nino Raspudić i Miro Bulj prijeteći prišli Peđi Grbinu koji ih je optužio da "parazitiraju" na referendumu i na zaštiti zdravlja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uličarski duh

"Okrenuli smo sve protiv sebe", kazao je Grmoja, dok je Marija Selak Raspudić "pernarovski" prkosno poručivala Gordanu Jandrokoviću da ju "iznesu van", ako joj je već zabranjeno govoriti.

I tako, stranka koja je prije nekoliko godina tvrdila kako će na političku scenu donijeti moralnost, pristojnost, racionalnost, hvalila se kako će promijeniti hrvatsku politiku, postala je stranka koja uličarski duh prenosi u parlament.

Umjesto da stišavaju strasti, Mostovci ih razbuktavaju.

Ne tako davno, Mostovci su glumili žrtve i zgražali se nad Plenkovićevim pokušajem da se fizički obračuna s Nikolom Grmojom koji mu je u Saboru dobacio da ne "anemičan". 

Sada su Mostovci agresori koji se unose u lice saborskom zastupniku koji ih je pozvao da "izađu za govornicu i pozovu građane da se cijepe". 

Mučne scene

Bile su to mučne scene koje potvrđuju da se Most iz političkog sponzora antivakserskih prosvjeda pretvorio u onoga tko prenosi prosvjede u politički prostor. Ali ovime se potvrdilo da je Most iz jedne relativno pristojne klerikalne sekte izrastao u populističku grupaciju koja provocira nerede, ponaša se agresivno i nasilnički, dajući time ohrabrenje onima koji fizički napadaju liječnike, novinare i tko zna koga još.

Rulja na ulici napada liječnike i novinare, a Most u Saboru prijeti političkim protivnicima. 

Most je time preuzeo prostor i metode populista iz Živog zida koji su slične akcije, premda manje zlokobne, sa svojih uličnih prosvjeda unijeli u hrvatski parlament. Živozidaši su bili klauni. Mostovci su smrtno ozbiljni. I to u smrtno ozbiljnoj temi.

Ovo što se jutros dogodilo u Hrvatskom saboru prelazi granice političke rasprave, civilizirane argumentacije, kao i legitimnog političkog obračuna. I svrstava Most na političku marginu, među ekstremne političke opcije, koji podgrijavaju strasti i pojačavaju huškačku atmosferu koja je poprimila ozbiljne razmjere u društvu.

Postali su dio problema, a ne rješenja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke