Obavijesti

News

Komentari 32

Kakve predivne vijesti! Lavina mama objavila video: 'Pa ona sama hoda, i to bez ortoza!'

Kakve predivne vijesti! Lavina mama objavila video: 'Pa ona sama hoda, i to bez ortoza!'
8

Dvogodišnja djevojčica sa spinalnom mišićnom atrofijom tipa 2 ujedinila je Hrvatsku i regiju, trenutno se liječi u Americi. Ponosna mama je objavila kako ide njen napredak...

VIDEO

Majka Lave Petrušić koja je ranije ove godine ujedinila zemlju u cilju da se skupi novac koji joj je bio potreban za put u Ameriku javila se na Instagramu i izvijestila o napretku djevojčice nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Lava Petrušić 01:12

- Nemam pojma. Ne znam što napisati, reći, osjetiti. Bez ortoza ! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Niti pola sekunde. Danas je prehodala držeći se, dužinu od 2 metra. Odmah je govorila da ju boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila. Prvi put je sama tražila da hoda - napisala je ponosna mama.

U komentarima su svi oduševljeni napretkom hrabre Lave.

storyeditor/2023-04-20/PXL_200423_99465210.jpg

Podsjetimo, kako nam je ispričala Lavina majka Petra Petrušić (28), Lava je u Americi primila lijek te se doziranje odvija prema planu. Dvogodišnja djevojčica sa spinalnom mišićnom atrofijom tipa 2 ujedinila je Hrvatsku i regiju u skupljanju 2,4 milijuna eura za revolucionarni i brutalno skupi lijek Zolgensma, na koji u Hrvatskoj nije imala pravo, i liječenje, te ga je napokon primila u bolnici UCLA u Los Angelesu.

Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD

- Sve se isplatilo, svaki sastanak, svaki mail, svaki kontakt, sve! Lava je prvo dijete u Hrvatskoj koje je primilo Zolgensmu s tipom 2 SMA! Ona je ovdje da pokaže kako dvojna terapija itekako ima smisla, da stane na svoje noge i pokori svijet! Dok je ležala na bolničkom krevetu, u jednom se trenutku okrenula prema meni i, gledajući me velikim plavim očima, pitala: 'Mama, hoću li moći hodati kao Aubrey?'. Aubrey je njezina prijateljica Kanađanka sa spinalnom mišićnom atrofijom. Prvi put sam joj mogla s mirom u glasu reći: 'Hoćeš, ljubavi, itekako hoćeš!' - rekla nam je Petra.

Lavina mama: Malena je imala rijetku nuspojavu na lijek koju ima tek četvero djece u svijetu
Lavina mama: Malena je imala rijetku nuspojavu na lijek koju ima tek četvero djece u svijetu

Priznala nam je da je sad napokon odahnula i presretna je što će sa suprugom Petrom svojoj maloj princezi moći ispuniti neke želje. Budući da je mjesecima morala Lavinu kilažu održavati na maksimalno 13 kilograma, Lavi je obećala tortu, sladolede i veliki hamburger. Plavooka djevojčica dobro je to zapamtila.

- Lavino prvo pitanje, čim smo došli u bolnicu, bilo je: 'A gdje je torta?'. Sjetila se da smo joj tu tortu obećali dok smo vodili utrku s vremenom i kilažom. Sad, kad je doziranje završilo i kad ima nove gene, Lava ju je pojela, a sad su na redu sladoledi i ostale njezine želje - rekla je Petra.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.