Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Kamen na Trgu žrtava fašizma neće se zamijeniti betonom...'

Riječ je o problemima vezanim uz vlaženje koji postoje već godinama, a čim su se pojavile prve informacije o vlazi, konzervatori, inspekcija Ministarstva kulture izvršila je izvid...

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
7 komentara

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek demantirala je u ponedjeljak medijske napise da se vrijedan kamen na Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu zamjenjuje betonom, istaknuvši kako je riječ o radovima vezanim uz stari problem vlaženja za koje je svu dokumentaciju izdao Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanog otvorenja Noći knjige 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, ministrica je kazala kako radovi koji se poduzimaju na okolišu Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma, a nisu u nadležnosti ministarstva kulture, obuhvaćaju i jedan dio stubišta, odnosno, svjetlarnika.

Riječ je o problemima vezanim uz vlaženje koji postoje već godinama, a čim su se pojavile prve informacije o vlazi, konzervatori, inspekcija Ministarstva kulture izvršila je izvid, napomenula je ministrica.

"Odlučeno je da će se nastavak radova čišćenja raditi na suhi način. a ovo što se pojavilo u medijima, da se kamen zamjenjuje betonom, prema jutrošnjim informacijama Silvija Novaka iz Gradskog zavoda (za zaštitu spomenika kulture i prirode), koji je i dao dozvolu za dokumentaciju, to je neistina i ne znam doista tko plasira takve lažne vijesti", rekla je ministrica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message