Obavijesti

News

Komentari 198

Kamenom gromadom od tri tone blokirao put pokraj kuće

Kamenom gromadom od tri tone blokirao put pokraj kuće
2

Ivan Čaljkušić iz splitskog kvarta Žnjan povukao je očajnički potez i dopremio kamenu gromadu, kako bi susjedima zapriječio prolaz preko svoga terena...

VIDEO

Ivan Čaljkušić iz splitskog kvarta Žnjan povukao je očajnički potez i dopremio kamenu gromadu tešku tri tone, kako bi susjedima zapriječio prolaz preko svog terena. Otišao je u kamenolom i platio prijevoz kamene blokade do svoje kuće.

- Imam pravomoćnu sudsku presudu koja dokazuje da je parcela moja i mogu na nju staviti što hoću - kaže Ivan. Obitelji Šućur i Šarić, koje tim putem dolaze do svojih kuća, pozvale su bagerista da ukloni kamen. Bagerist je malo pogurao kamen, no povukao se kad je nastala vika i svađa.

- Put je na mojoj parceli i neću im braniti da prolaze pješke. No autima i kamionima više neće, jer su mi zbog toga popucali potporni zidovi kuće - nastavlja Ivan.

Kaže da su susjedi raznim malverzacijama pokušali osporiti njegovo vlasništvo, te vezama u policiji onemogućavali intervencije koje je on tražio.

- Neka pokažu jedan jedini pravomoćni sudski dokument koji negira moje vlasništvo, a ja ću im darovati cijelu parcelu. Ma i kuću ću im darovati - kategoričan je Ivan Čaljkušić.

Sličnu priču priča i obitelj Šućur i kaže da se Ivan služi malverzacijama i vezama u policiji. Sumnjaju da je Ivan na nezakonit način došao do vlasništva nad zemljom.

- Zemlja koju on svojata je uvijek bila put koji je vodio do njegove i naše parcele. To je ucrtano u mapama starim skoro 200 godina. Od koga je on kupio taj put, gdje mu je kupoprodajni ugovor - pitaju se Šućuri. Kažu da Ivan već dulje terorizira čitavo susjedstvo i da gotovo nitko s njim ne priča. Također kažu da postoji šaljiva kvartovska kletva “dabogda vam Čaljkušić susjed bio”.

- Na sudu ćemo osporavati njegovo vlasništvo nad parcelom - poručuju susjedi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.