News

Komentari 1

Kandidat Franić (SDP): 'Splitu je potreban razvojni iskorak'

Kandidat  Franić (SDP): 'Splitu je potreban razvojni iskorak'

Gradonačelnički kandidat koalicije stranaka SDP i HSU Ante Franić u subotu je predstavljajući program rekao da ima viziju vođenja grada kojemu je potreban razvojni iskorak

Ante Franić je rekao da svoje obrazovanje i iskustvo, kao i iskustvo rada u korporaciji u privatnom sektoru želi staviti u funkciju grada. Uvjeren je kako je jedini kandidat koji osim formalnog obrazovanja ima iskustvo u vođenju projekata.

Osim potrebnog razvojnog iskoraka koji čekamo više od 40 godina potreban je i operativni, nematerijalni koji može povezati gradske tvrtke i koji može efikasno voditi naš grad. Jedan od prvih projekata kojeg ćemo uvesti u grad su javne financije, to nam je jedan od prioriteta, najavio je Franić.

Također je rekao da će donijeti novu strategiju razvoja grada, a nakon toga PPU, pa GUP.

Split mora biti metropola

Kao jedan od gorućih problema u gradu naveo je promet i najavio da će u prve dvije godine riješiti ulaz i izlaz iz gradske luke, autobusni i željeznički kolodvor, a inzistirati će na gradnji moderne dvotračne pruge prema Splitu budući smo jedina država u Europi koja svoja dva najveća grada nije povezala, istaknuo je.

Split mora biti metropola, kao drugi grad u Hrvatskoj, rekao je i dodao da grad  mora sam upravljati svojim šumama i pomorskim dobrom.

Koalicija ima čitav niz paketa mjera za obrazovanje, žele graditi osnovnu školu na Kili, proširiti osnovnu školu na Ravnim njivama. Među ostalim će izgraditi parking mjesta na Plokitama i Spinutu, osobitu pažnju želi posvetiti mladima kojima je poručio kako će im dati potporu da ostanu u svojem gradu, a sukladno tome će izgraditi i POS u Hercegovačkoj ulici sa 450 stanova, te na Siroviji. Pronalaziti će i male lokacije za izgradnju 20, 30 i 50 stanova, jer žele  kontinuitet POS- a.

"Želimo ulagati u  malo i srednje poduzetništvo, u studente, nezaposlene, učenike i inovatore. Želimo raditi planski, a ne stihijski. Nismo zaboravili ni umirovljenike, osobno vodim računa i o njima. Od ministarstva ću tražiti hotel Zagreb u Duilovu gdje želimo napraviti moderan dom za umirovljenike, kao i u Domu za željezničare na Brdima", najavio je Franić.

Najčitaniji članci