Obavijesti

News

Komentari 1

Kandidati IDS-a predlažu mjere za pomoć turizmu s naglaskom na očuvanje radnih mjesta

Kandidati IDS-a predlažu mjere za pomoć turizmu s naglaskom na očuvanje radnih mjesta

Istaknuo je da će Istarska županija na tjednoj osnovi uvesti koordinacije regionalnog Stožera, javnih službi i turističkih aktera kako bi se analizirala situacija i kako bi se pravodobno mogle donositi brze i kvalitetne odluke

VIDEO

Kandidati IDS-a za  župana Boris Miletić i za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci te zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego istaknuli su u ponedjeljak u vezi s pripremama za turističku sezonu da IDS u programu predlaže mnoge mjere pomoći turizmu s naglaskom na očuvanju radnih mjesta. 

"Znamo svi skupa koliko nam je turizam značajan, kako za Istru i njene građane, tako i za državni proračun. Sezona kuca na vrata, situacija je relativno neizvjesna, stoga danas s našim europarlamentarcem raspravljamo o mjerama Europske unije, o tome kako stoji Hrvatska na covid karti te koje su mjere u planu za sljedeće razdoblje“, rekao je Boris Miletić.

Podsjetio je da je u Istarskoj županiji, prema službenim podatcima, procijepljeno više od 63.000 građana, ili 37 posto odraslih osoba.

IDS-ov Vitasović predao vlast nezavisnom Ediju Pastrovicchiu
IDS-ov Vitasović predao vlast nezavisnom Ediju Pastrovicchiu

„U našem programu predlažemo cijeli niz mjera pomoći turizmu, s naglaskom na pružanju podrške turističkom sektoru u cilju očuvanja radnih mjesta. Kad govorimo o Hrvatskoj na covid karti EU, naš je prijedlog da se primijeni regionalan pristup kao što je to bilo prošle godine, kada je Istra bila dugo vremena jedina zelena regija u čitavoj Europi. Današnji pristup na koji se Hrvatska dijeli na dvije statističke regije – kontinentalna i jadranska, izuzetno je nepovoljan i štetan, kako za Istru, tako i za cijelu Hrvatsku“, rekao je Miletić. Predložio je i da se poveća dobna granica djece koja se ne bi nužno testirala na covid pri ulasku u Hrvatsku.

Istaknuo je da će Istarska županija na tjednoj osnovi uvesti koordinacije regionalnog Stožera, javnih službi i turističkih aktera kako bi se analizirala situacija i kako bi se pravodobno mogle donositi brze i kvalitetne odluke.

Govoreći o troškovima testiranja, kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić je rekao kako bi testiranje trebalo biti besplatno ili simbolična cijena.

Zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego istaknuo je da u Odboru o transportu i turizmu, čiji je član, nitko ne želi da se ponovno dogodi da se države članice ponašaju kao izolirani otoci. Zato se, dodao je, zauzeo za europski, koordinirani pristup otvaranju. „U EU institucijama svi smo svjesni važnosti slobodnog putovanja, značaja turizma i trgovine te nitko ne želi da građani pojedinih zemalja budu diskriminirani“, rekao je Flego.

Pula: Miletić uvjerljiv, IDS izgubio u Vodnjanu i Buzetu
Pula: Miletić uvjerljiv, IDS izgubio u Vodnjanu i Buzetu

Očekuje da će 9. lipnja na stolu biti odluka o covid potvrdama koje će Europska unija znatnim financijskim sredstvima i sufinancirati.

„Od ponedjeljka, kad izbori budu iza nas, trebat će se nastaviti operativno raditi na oporavku i važno je da se ne troši vrijeme na uhodavanje. To je jedan od razloga zašto sam dušom i tijelom uvjeren da su Elena Puh Belci i Boris Miletić definitivno najbolji kandidati za gradonačelnicu Pule te za istarskog župana“, zaključio je Flego.

Elena Puh Belci rekla je da uspješno teku pripreme za turističku sezonu koja će, kako vjeruje, biti bolja od lanjske. "Pula je iz godine u godinu sve važniji akter na turističkoj karti Hrvatske i Jadrana. Važno je što se turistički sektor maksimalno prilagodio novim uvjetima te da je u uskoj suradnji, kako s lokalnom samoupravom, tako i sa zdravstvenim ustanovama, sve u cilju da spremno i uspješno dočekamo sezonu“, zaključila je Puh Belci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...