Obavijesti

News

Komentari 193

Kao u najgoroj noćnoj mori: Iz wc školjke izašlo 300 bjelouški

Kao u najgoroj noćnoj mori: Iz wc školjke izašlo  300 bjelouški
7

Vlasnica vikendice u Dalju je u šoku, a vatrogasci kažu: Ovo nije kraj, još će izlaziti. Septička jama je nestručno napravljena. Idealno je stanište bjelouškama

VIDEO

Prestrašno! Primijetili smo ih prije deset dana. Majka je oko školjke stavila ljepilo, uhvatilo ih se u nekolik o dana više od 300. Ne pretjerujem, rekla je vlasnica kuće u Dalju kod Osijeka.

Prve bjelouške su se na taj mamac hvatale i ostale tako zalijepljene na pločice. Misleći da ih se riješila, vlasnica se ohrabrila i otišla okupati.

- Zmija mi je izmilila iz sifona. Toliko sam se prepala da sam u panici sjela na bicikl i vozila 30 km, do Osijeka. Samo u jedan dan, kad su na naš poziv došli vatrogasci, već ih se opet uhvatilo 60 - govori vlasnica. Šokirali su se i vatrogasci.

- Dosad smo najviše intervenirali zbog pet zmija. Iako su se te bjelouške tek izlegle, nije ih bilo ugodno vidjeti na skupu . Kad smo pokupili 60 zmija, pustili smo vodu. Kroz cijev je u septičku jamu izašlo još većih bjelouški. Problem nije ni blizu rješenja - rekao je šef osječkih vatrogasaca Boris Banjan. Smatra da je septička jama nestručno napravljena.

Septička jama idealno stanište za zmije

- Plitka je i obložena šupljom ciglom te je idealna za stanište bjelouškam a. Voda u jami je bila jako visoka i malene zmije su se kroz vodu i kanalizacijske te vodovodne cijevi probile do kupaonice - kaže Banjan. Jedini ovlašteni zmijolovac u Hrvatskoj Darko Karamazan, kojemu je Uprava za zaštitu prirode izdala dozvolu za premještanje zaštićenih vrsta zmija iz naselja u prirodu, nije iznenađen.

- Radim 35 godina, hvatao sam i riđovke po kući, ali i dalje se bojim. Najveći je problem što država nema službe koje ove situacije rješavaju i odnose zmije u prirodu. Pitao sam i u ministarstvu, a oni su mi rekli da ljudi moraju naučiti živjeti sa zmijama . Kad su u pitanju bjelouške, možda nije opasno, ali je grozan osjećaj - kaže. Stručnjak za zmije Zoran Tadić objasnio je kako bjelouške ne mogu preživjeti među fekalijama i kako to nije njihovo prirodno stanište.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi