Obavijesti

News

Komentari 174

Kao u videoigrici 'GTA': Cijelu noć krao aute i bježao policiji

Kao u videoigrici 'GTA': Cijelu noć krao  aute i bježao policiji
6

PIJAN I LUD: Mladić je u noći na nedjelju ukrao pet auta. Policija ga je ganjala preko “pola” Hrvatske. Uspješno im je bježao. Inspirirala ga je poznata videoigra

VIDEO

Mladić (20) ispio je u subotu navečer u Novskoj svoje zadnje piće. Pijan i prehrabar stajao je ispred kafića Ferrari. Oči su mu zasjale kad je ugledao vlasnikov srebrni Jeep Cherokee. Bez previše razmišljanja ušao je u njega, stisnuo gas i krenuo u svoj mahniti pohod Hrvatskom.

Inspiraciju za krađu automobila je, saznali smo, našao u videoigri “Grand Theft Auto” (GTA), u kojoj je glavni cilj krasti aute i bježati od policije. Uživio se u ulogu glavnog lika u igri. Noć je tek pala, a odbrojavanje u njegovoj glavi tek je počelo.

Za to vrijeme izbezumljeni vlasnik Jeepa odmah je pozvao policiju, koja je krenula u potjeru. No Jeep je zakazao na obližnjem brdu u Ilovi kraj Kutine. Zakuhao mu je motor. No to mladoga kradljivca nije obeshrabrilo. Nekoliko minuta kasnije već je sjedio u Audiju 80. Ukrao ga je iz nekog dvorišta. U automobilu je bilo samo tri litre goriva. Dovoljno da se doveze tek do susjednog Međurića. “Što je, tu je”, pomislio je mladić, okrenuo se oko sebe, a za oko mu je zapeo zlatni Hyundai Accent. Njime je krenuo na sjever. Htio je napustiti županiju.

Mijenjao je automobil za automobilom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znao je da ga traže. Odredište - Đurđevac. Vozio je sporednim cestama, promet je bio rijedak. Polagano se uljuljao u vožnju, bio je siguran da ga više nitko neće ometati u vožnji. U selu Budrovcu kraj Đurđevca malo poslije 23 sata ugledao je policijsku blokadu. Naglo je zakočio, filmski je iskočio iz automobila i pobjegao u mračnu šumu. Policajci su krenuli za njim, a u pomoć su pozvali kolege iz interventne postrojbe. Dok su ga tražili po grmlju u mraku, kradljivac automobila probio se do susjednog sela Budančevice. Uletio je u prvo dvorište, u kojem je bio parkiran srebrni Citroën C3. Vlasnik je u njemu ostavio ključeve. Mladićevoj sreći nije bilo kraja. Mogao je nastaviti avanturu. Krenuo je prema Špišić Bukovici.

No automobil mu se nije sviđao. Bio mu je previše obiteljski. Ostavio ga je kraj ceste i bijesno je bacio ključ u obližnje polje.

No avanturistički duh nije ga napuštao. Na red je došao Golf IV. Opet je odabrao srebrnu boju. Još se malo vozio uokolo, a potom je krenuo nazad prema Kutini. Policija je jučer ujutro pronašla ukradeni Golf, no vozaču ni traga ni glasa. Kako neslužbeno saznajemo, mladić je u veljači i ožujku ukrao sedam automobila i moped. Sve ih je razbio. Svi su bili otključani, a vlasnici su u njima ostavili ključeve. Sumnjiče ga da je između krađa auta ukrao bicikl da bi se brže kretao. Jednom je stao na benzinskoj pumpi, s koje je pobjegao bez da je platio račun za gorivo.

Voli rekonstruirati scene iz video igre

Oni koji ga poznaju kažu da je nezadovoljan stvarnošću, pa kad popije, ima želju što vjernije rekonstruirati scene iz omiljene videoigre. Inače, svih pet nastavaka igre “Grand Theft Auto” proglašeno je izrazito nasilnim. Osim krađe automobila, glavni junak se drogira, pije, krade, prostituira te ubija svoje protivnike i policajce.

- Alkohol je često okidač za neko kazneno djelo. Ne znam više o slučaju, no takav mladić bi lako mogao biti ovisnik o videoigrama ili imati neki drugi psihički poremećaj - komentirao nam je psihijatar Ante Bagarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a