Kaotične scene u prihvatnom centru za migrante na Siciliji, stotine bježale preko ograde | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Kaotične scene u prihvatnom centru za migrante na Siciliji, stotine bježale preko ograde

Kaotične scene u prihvatnom centru za migrante na Siciliji, stotine bježale preko ograde
3

Najmanje stotinu migranata je prešlo ogradu centra u kojem je više od tisuću ljudi, a ranjen je namanje jedan policajac

VIDEO

U prihvatnom centru za migrante na talijanskoj Siciliji u ponedjeljak su se odvijale kaotične scene dok je stotinjak migranata bježalo iz kampa penjući se preko ograda i pritom probijajući postavljene barijere, objavili su lokalni mediji.

Pripadnici hitne pomoći bezuspješno su ih pokušali zaustaviti u odlasku.

Najmanje stotinu migranata je prešlo ogradu centra u kojem je više od tisuću ljudi, a ranjen je namanje jedan policajac, javlja talijanska novinska agencija Ansa.

Prenatrpan centar čuvalo je oko 20 policajaca, dodaje agencija. Gradonačelnik južnoga lučkog grada Porto Empedocle kazao je da su migranti iz kampa bježali zbog loših uvjeta koji u njemu vladaju. 

Migrants in Lampedusa

"Oni nisu odavde pobjegli da bi otišli negdje drugdje, već da potraže hranu i piće", rekao je gradonačelnik Calogero Martello za internetsku stranicu RaiNews.

Uvjete u kampu i sam je nazvao nehumanima te je zatražio potporu vlade u Rimu.

Uz tisuće ljudi koji su prošli tjedan stigli na talijanski otok Lampedusu više od 1000 ih je poslano u sicilijansko prihvatilište na nekoliko dana.

Porto Empedocle smatra se tranzitnom točkom za migrante koji stižu iz prenapučene Lampeduse da bi odande, nakon boravka na Siciliji bili poslani u druge gradove. No centar je trenutačno prenapučen jer se transfer prema kopnu odvija iznimno sporo, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA.

Migrants in Lampedusa

Talijanska vlada treba u ponedjeljak donijeti nove mjere u sklopu zakona o regulaciji migranata pošto je prošli tjedan Lampedusu preplavio nezapamćen migrantski val, više od osam tisuća. 

Zbog takve izvanredne situacije Lampedusu je u nedjelju posjetila predsjednika Europske komisije Ursula von der Leyen u pratnji talijanske premijerke Giorgie Meloni i obećala potporu EU te predstavila akcijski plan za rješavanje krize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre