Obavijesti

News

Komentari 0

Karamarko i Stier tvrde: Nema govora o raskolu unutar HDZ-a

Karamarko i Stier tvrde: Nema govora o raskolu unutar HDZ-a
4

Karamarko ne razumije "tu vrstu shvaćanja da se gubitnika proglasi pobjednikom, da se HDZ-ova relativna pobjeda pokušava još više relativizirati, što nije dobro"

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier demantirali su u nedjelju da u stranci postoji raskol zbog Stierova najavljenog politološkog eseja s prijedlogom razvoja stranke .

- Ma kakvi. Stier je član HDZ-ova Odbora za razvoj, ima pravo napisati što hoće i sve će se razmatrati - kazao je Karamarko novinarima upitan je li, kako se medijski spekulira, najavljeni Stierov esej s prijedlogom reforme stranke doveo do raskola u HDZ-u.

Karamarko je istaknuo i da stranka nije statičko tijelo, već se ono mijenja, politika i izazovi se mijenjaju i potrebno je imati odgovore na to.

- Zašto se u medijima samo piše o takozvanom raskolu u HDZ-u, a ne i što se događa u SDP-u, upitao je Karamarko. Rekao je kako cijeni novinarski posao, ali da ne razumije "tu vrstu shvaćanja da se gubitnika proglasi pobjednikom, da se HDZ-ova relativna pobjeda pokušava još više relativizirati, što nije dobro" .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Mi smo pobjednici, oni gubitnici'

- Možda bi javnost zanimalo što se događa u SDP-u nakon gubitka više od 20 mandata, dok ih je HDZ dobio više nego na prošlim parlamentarnim izborima. Mi smo pobjednici, oni gubitnici. Očito, kao i u protekle tri i pol godine, svi se bave HDZ-om. Dok je bio opozicija, pitaju gdje je naš program. Sada kad su vidjeli da imamo program, ne znaju što bi s njim, jer SDP nema program. Malo je to čudno, ali i simpatično jer novinari moraju raditi svoj posao - kazao je Karamarko.

POGLEDAJTE VIDEO: Europarlamentarci o aktualnim temama

Pokretanje videa...

24sata Video 00:36

Stier bez primjedbi u vrhu stranke

Da je njegov najavljeni politološki esej izazvao raskol u stranci, negirao je i Stier, istaknuvši kako na njega nema nikakve primjedbe u vrhu stranke.  To je politološki esej koji će biti objavljen u prosincu, u njemu je riječ o razvojnim paradigmama, a naglasak je na razvoju Hrvatske , rekao je.

Stier: Nemam ambicija biti budući mandatar

Stier je istaknuo kako nisu realni medijski napisi koji ga spominju kao budućeg mandatara.

- To nije realno - kazao je.

- Nemam nikakvu drugu ambiciju osim što i dalje želim raditi na daljnjoj profilaciji HDZ-a kao demokršćanske stranke i s tog pogleda pridonijeti razvoju Hrvatske - rekao je Stier.

Plenković: Nije bilo razgovora tko bi mogao biti budući mandatar

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković je, upitan je li spreman biti mandatar buduće vlade ako Most bude inzistirao na tome, odgovorio da je nedjeljni sastanak u HDZ-u bio posvećen temi sigurnosti i borbi protiv terorizma te da nikakvih razgovora o tome tko bi mogao biti premijer nije bilo.

- Još traju pregovori o budućoj koaliciji i dobivanju potpore većine zastupnika u Saboru. HDZ je dobio najveći broj mandata u ovom trenutku, a na pregovorima je da vidimo kako ćemo uspjeti formirati vlast. Nikakvih razgovora o tome tko bi osobno mogao biti  premijer nije bilo na današnjem sastanku - kazao je Plenković nakon konzultacija koje je predsjednik stranke sazvao u nedjelju s HDZ-ovim europarlamentarcima vezano uz sigurnosnu situaciju u Europi te migrantsku krizu.

'Stranački izbori su tema kada za to dođe vrijeme'

Na pitanje slijede li unutarstranački izbori ako HDZ ne uspije formirati vladu s Mostom nezavisnih lista, odgovorio je kako su svi članovi stranke fokusirani na to da HDZ preuzme odgovornost zajedno s drugim zastupnicima, koji bi ga podržali u iduće četiri godine.

- Stranački izbori su tema kada za to dođe vrijeme - rekao je Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu