Obavijesti

News

Komentari 397

Karamarko: Možda neću biti, ali... možda i budem premijer

Karamarko: Možda neću biti, ali... možda i budem  premijer
3

Nikad ne znam što je to stručni premijer, to se posebno školuje za premijera?, rekao je Karamarko novinarima dodajući kako se još ne zna tko će biti kandidat

VIDEO

Imamo dovoljno potpisa. S Mostom ćemo imati i više od onog što je potrebno da se dobije mandat, tako da smo zadovoljni, optimisti smo, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon jučerašnjih konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Nije želio komentirati uvrede koje je s konferencije za novinare HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji uputio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da 'ne želi komentirati stil bivšeg premijera'.

- Ostavimo to njemu - kazao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je istaknuo da je na sastanku kod predsjednice rekao da su za dualni odnos s Mostom dodajući da će, kad formiraju vladu, konsenzus oko bitnih stvari tražiti s progresivnim, pozitivnim snagama, pa bile one i lijevoga političkog spektra.

'Nije bitno tko što misli, pripada li ljevici, desnici ili centru'

- Mi smo za zajedništvo, nije bitno tko što misli, pripada li ljevici, desnici ili centru. Bitno je da svi zajedno želimo dobro Hrvatskoj, a to će biti realizirano tako što ćemo imati stručnu vladu. U toj stručnoj vladi biti će mjesta za sve koji su stručni i vole našu zemlju - rekao je Karamarko.

Vjeruje da će dogovori s Mostom biti gotovi ovih dana.

- Sve ide u tom smjeru - kazao je.

'Što je to stručni premijer?'

Na upit koja se imena spominju za stručnog mandatara, Karamarko je rekao:

- Nikad ne znam što je to stručni premijer, to se posebno školuje za to? - rekao je šef HDZ-a dodajući kako ne zna tko će biti kandidat.

- Sve su opcije na stolu, stranački ili nestranački. Otvoreni smo za sve, a u ovom trenutku Hrvatska je najvažnija. Najvažnije je da pokrenemo procese oporavka gospodarstva, a ne tko će što raditi. U svakom slučaju moraju raditi stručni, dobronamjerni i domoljubni ljudi, rekao je Karamarko.

Na inzistiranje novinara da kaže koja se imena spominju, Karamarko je rekao da moraju razgovarati s Mostom i vidjeti što misle pod tim, naglašavajući da ne može prejudicirati atmosferu tog razgovora i rješenja.

Na pitanje je li i on jedan od kandidata za premijera, šef HDZ-a je ponovio da nema svetih i nedodirljivih imena. Poručio je i da, ako je potrebno za Hrvatsku, svatko će se morati odreći svojih ambicija. 

Ipak je kandidat za premijera?

- Ako postoji mogućnost i da realizira svoje ambicije i to se može dogoditi - dodao je.

Karamarko nije želio potvrditi da je odustao od premijerske funkcije nego je ponovio da postoji mogućnost i za razgovor o nestranačkom mandataru.

- Ne, to može biti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem premijer. Može se dogoditi i da to bude neko treći ili četvrti - naglasio je Karamarko.

Izrazio je želju da se pregovori s Mostom završe što prije.

'Volio bih da su SDP i Milanović uspješno radili. Ali nisu'

Upitan je li sretan što je 'SDP ispao iz igre', odgovorio je da se tu radi o političkoj borbi te je istaknuo kako su SDP i premijer Zoran Milanović loše radili jer je Hrvatska u teškoj situaciji.

- Volio bih da su uspješno obavili svoj posao pa da imaju još jedan mandat. Da je BDP skočio pet posto pa da imaju još jedan mandat, da su zaposlili 100.000 ljudi i da su realizirali ne znam koliko investicija. Bio bih sretan, ne zbog Milanovića nego hrvatskih građana. Ali to se nije dogodilo - rekao je Karamarko.

Zaključio je kako ne može reći da je sretan, ali to je politička borba u kojoj HDZ-ova Domoljubna koalicija pobjeđuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 397
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu