Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
160 komentara

Karamarko obišao Gaženicu, Kalmeta ga zvao ''premijeru''

Karamarko je svratio u novu zadarsku luku Gaženica, za koju je gradonačelnik Kalmeta od dolaska aktualne Vlade tvrdio da je žele zaustaviti kao razvojni projekt

Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
160 komentara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, nositelj liste u 9. izbornoj jedinici, u srijedu se posvetio Zadarskoj županiji, gdje je posjetio Biograd, Benkovac i Nin. Nije mogao, a da ne svrati u novu zadarsku luku Gaženica, za koju je gradonačelnik Božidar Kalmeta od dolaska aktualne Vlade tvrdio da je žele zaustaviti kao razvojni projekt Zadra i čitave regije. Kalmeta je to Karamarku objasnio i u srijedu, istaknuvši kako se zbog odustajanja od gradnje zgrade terminala propustilo zaposliti na stotine, ako ne i tisuću ljudi. Kalmeta je Karamarka oslovljavao riječima ''budući premijeru''. 

Dino Stanin/PIXSELL

A sam Karamarko je na novinarsko pitanje rekao kako uopće ne dovodi u pitanje sigurnu pobjedu Domoljubne koalicije na izborima. Kako misli ispuniti predizborna obećanja prema nekim procjenama ''teška'' više od osam milijardi kuna, zanimalo je novinare.  

- Kad govorimo o smanjenju PDV-a, ne govorimo da će 9. 11. ili kad preuzmemo vlast biti smanjen PDV, nego tijekom dvije ili tri godine,  kada se osjete drugi efekti u hrvatskom gospodarstvu - rekao je Karamarko. 

Dino Stanin/PIXSELL

Dodao je da će svoja predizborna obećanja sigurno ispuniti, poput petpostotnog povećanja BDP-a u četiri godine i isto tolikog rasta mirovina. No, istaknuo je da su preduvjeti za to depolitizacija gospodarstva te micanje stranačkih utjecaja iz gospodarstva. Aktualnu vlast je prozvao da je zakonima o sportu dodatno utjecala na podjele u hrvatskom društvu, posebno u odnosu na sjever i jug zemlje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message