Obavijesti

News

Komentari 569

Karamarko opet po SDP-u: To mi sve više smrdi na jugofiliju

Karamarko opet po SDP-u: To mi sve više smrdi na jugofiliju
1

Ovi nisu stručni, a sada vidimo da se rasipaju i raspadaju po svim šavovima, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući aktualni raskol u SDP-u

VIDEO

Ovi nisu stručni, a sada vidimo da se rasipaju i raspadaju po svim šavovima, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući raskol u SDP-u i izbacivanje Slavka Linića.

-To je ekipa koja želi po svaku cijenu biti na vlasti i opstati. Na površinu izviru i njihove afere o kojima smo mi govorili da postoje, a oni po sistemu držite lopova pričali su kako su dobri i pametni. Nešto im baš ne ide u gospodarstvu, ne znaju rješavati probleme, ali su pošteni. Sada smo vidjeli da nisu ni pošteni -  kazao je Karamarko u emisiji "Oporbeni zarez" Hrvatskog radija.

Dodao je da ova Vlada nema ni potporu vlastite stranke te da Hrvatsku iz krize može izvući samo stručna i homogena ekipa. Ponovio je zahtjev za prijevremenim parlamentarnim izborima te ocijenio kako će vladajuća koalicija do zadnjeg trenutka nastojati održati saborsku većinu i "zemlju dovesti u bezizlaznu situaciju".

'Jedino što SDP nudi je patološka mržnja prema HDZ-u'

Rekao je da SDP mora doživjeti reformu jer nisu ništa ponudili iz spektra socijaldemokratskih rješenja.

- Jedino što nam nude jest patološka mržnja prema HDZ-u, otklon prema hrvatskoj novoj suvremenoj neovisnoj državi, skepticizam kad je ta Hrvatska u pitanju, specifičan odnos prema Domovinskom ratu i braniteljima... To mi sve više miriši ili smrdi na jugofiliju i jugonostalgiju, a ne na socijaldemokraciju – rekao je Karamarko, dodajući da bi volio da se u Hrvatskoj pojavi autentična domoljubna socijaldemokratska stranka.

Karamarko je rekao da SDP još uvijek nije raščistio sa zločinima komunizma, a stranku je nazvao direktnim sljednikom "zločinačke organizacije koja se zove Savez komunista Jugoslavije".

'Moguće da je bilo prisluškivanja Slavka Linića'

Komentirajući slučaj navodnog prisluškivanja Slavka Linića, Karamarko je rekao da je takvo što moguće.

– To je, nažalost, moguće otkad je ova Vlada na sceni. To nas vraća 30, 40 godina unazad, kada je Partija koristila i policiju i Udbu i službe za svoje interese – rekao je Karamarko, dodajući da za njegova šefovanja službom "niti jedan dokument nije iscurio u javnost".

Karamarko je najavio kako će se do Izvještajnog sabora HDZ-a, 17. lipnja, znati hoće li pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju Kolinda Grabar Kitarović biti HDZ-ova predsjednička kandidatkinja. 







Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 569
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...