Obavijesti

News

Komentari 171

Karamarko protiv politiziranja žrtava, pozvao udruge da dođu

Karamarko protiv politiziranja žrtava, pozvao udruge da dođu
1

Komentirajući odluku židovske i srpske zajednice da se ne odazovu obilježavanju proboja logora u Jasenovcu, rekao je kako mu nije drago da se politiziraju žrtve

VIDEO

 Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je u petak u Gospiću nakon sastanka s čelnicima Ličko-senjske županije, gradonačelnicima i načelnicima općina da će zajedno raditi na razvoju te županije i istaknuo nekoliko projekata - izgradnji hidroelektrane Senj II u Kosinju, autoceste Žuta Lokva – Križišće te zračne luke Plitvica.

  Karamarko je istaknuo da su to projekti od strateškog interesa za Hrvatsku, a ne samo za Ličko-senjsku županiju.

  Budući da se raspravljalo i o problematici upravljanja poljoprivrednim zemljištem, Karamarko je rekao da je u toj županiji tisuće i tisuće hektara napuštenog zemljišta koje treba iskoristiti za proizvodnju zdrave hrane. S tim u vezi upitao je zašto ne bismo bili prepoznatljivi i po proizvodnji zdrave hrane.

 Tema današnjeg sastanka bila je i upravljanje državnom imovinom, a prvi potpredsjednik Vlade rekao je da su "stvari u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI)  krenule nabolje", dodajući kako će se to uskoro i vidjeti.

 "Ono što smo u DUUDI-ju zatekli je nevjerojatna inertnost sustava, u kojem je bilo blokirano 30 milijarda kuna državne imovine, a mi kao stranka i kao Vlada nećemo dopustiti da tako ostane. Tu ćemo imovinu pokrenuti zbog naroda da konačno doživi otvaranje radnih mjesta i da prestane iseljavanje iz Hrvatske, da ljudi mogu ovdje u Hrvatskoj zasnivati svoje obitelji, a ne u inozemstvu, od Kanade do Australije", rekao je Karamarko.

 Predstojnik DUUDI-ja Tomislav Boban rekao je u vezi s aktiviranjem neiskorištene državne imovine da će DUUDI, uz svoje resurse, aktivirati i pojedince iz MORH-a i Ministarstva uprave koji su se bavili fondom nekretnina.  Za brže odlučivanje, bit će potrebna i izmjena zakonodavstva, a nacrti nekih zakona, poput onoga o Pelješkome mostu, već su u izradi, rekao je Boban.

 Na molbu novinara da komentira odluku židovske i srpske zajednice da se ne odazovu obilježavanju proboja logora u Jasenovcu, Karamarko je rekao kako mu nije drago da se politiziraju žrtve Jasenovca ili bilo kojega brutalnog sustava u prošlosti - nacizma, fašizma i komunizma te je pozvao te organizacije da budu u Jasenovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa