Obavijesti

News

Komentari 0

Karamarko: SDP je nervozan jer zna da ostavljaju pustoš

Karamarko: SDP je nervozan jer zna da ostavljaju pustoš
4

Mogu biti nostalgičari za nekim državama, to bi preživjeli, ali to što su učinili s gospodarstvom, to im ne možemo oprostiti, rekao je Karamarko na skupu HDZ-a

VIDEO

Za 35 godine mora nas biti 700.000 više, a ne toliko manje kako su predvidjeli stručnjaci. Do 2050. mora nas biti pet milijuna, rekao je u subotu u Krapini predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Zaradio je gromoglasan pljesak prepune dvorane u Krapini gdje je HDZ predstavio svoje kandidate za 3. izbornu jedinicu, Hrvatsko zagorje, Varaždin i Međimurje.

- Djeca su investicija, sigurnost vlastitog naroda. Smijali su nam se kad sam najavio da ćemo svakom novorođenom djetetu dati tisuću eura, sprdali su se odakle ćemo uzeti novac. Skinut ćemo plaće ministrima i saborskim zastupnicima za 25 posto, ukinut ćemo sve agencije i taj novac dat ćemo za našu djecu - otkrio je Karamarko kako će u proračunu naći 300 milijuna kuna.

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Političke protivnike i vladajuću garnituru optužio je da su brutalni, lažljivi i agresivni.

- Hrvatska nije zaslužila da živi u totalnom mraku. Ugušili su između 80.000 i 100.000 radnih mjesta, napravili dug od 100 milijardi kuna. U što su investirali taj novac? Mogu biti nostalgičari za nekim državama, to bi preživjeli, ali to što su učinili s gospodarstvom, to im ne možemo oprostiti. Sad su agresivni i nervozni jer znaju da iza njih ostaje pustoš - rekao je Karamarko.

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

- Hoće li iza njih ostati koja ploča na kojoj piše što su izgradili? Ne, ostat će samo vukovarske ploče koje su protuzakonito stavljali da bi nametnuli ćirilicu - dodao je.

Govorio je i o domoljublju. Rekao je kako vjeruje da su i u SDP-u većina ljudi domoljubi, ali je naglasio kako neće dozvoliti da oni podcjenjuju domoljublje HDZ-a.

- Ovaj kraj treba biti lokomotiva Hrvatske. Oslobodit ćemo vas dušmanske represije porezne politike kako biste mogli normalno raditi - obećao je Karamarko.

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Najavio je da će HDZ, odnosno Domoljubna koalicija, do kraja svog prvog mandata znatno smanjiti uvoz hrane, koji je sad 70 posto, da će stati na kraj uvozničkom lobiju. Nositelj liste Žarko Tušek otkrio je da HDZ ima gotov program za razvoj  Zagorja, Varaždina i Međimurja.

- Što je Kukuriku napravio u Varaždinu? Najveći uspjeh im je otvorenje, i to svečano, dva jajomata i dva mljekomata - izmamio je smijeh u dvorani Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i drugi na listi za Sabor.

Domoljubna koalicija na kraju je obećala kako će Milanoviću pokazati kako se voli Hrvatska, kako se glasa za Hrvatsku i kako se Hrvatska vodi.

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Na skup je došao i bivši, ratni ministar policije Ivan Jarnjak koji se rijetko pojavljuje u javnosti. Vidljivo je bio ganut kad ga je Karamarko posebno pozdravio.

- Uz Franju Tuđmana, Jarnjak je drugi veliki Zagorac - rekao je Karamarko, na što se se Jarnjaku zasuzile oči.

Puno je Karamarko govorio o braniteljima, posebno o policiji i specijalcima.

- Hrvatski policajac se prvi odupro neprijateljima. Uvijek ću se posebno prisjetiti specijalne policije. Mogu ja biti premijer, ali srcu mi više znači što sam bio policijski branitelj - naglasio je Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.