Obavijesti

News

Komentari 694

Karamarko: Ljevičari napadaju ne samo Crkvu, nego i djecu!

Karamarko: Ljevičari napadaju ne samo Crkvu, nego i djecu!
15

Naši oponenti upropaštavaju Hrvatsku na gospodarskom planu, a vrlo su aktivni i uporni u ideološkom planu. Njima je Drug Tito vrijednost, istaknuo je čelnik HDZ-a

VIDEO

Gospođa Kosor govori o sebi u ovom momentu. Kad prekrši statut, doći će na udar Suda časti i on će to rješavati. Nadam se da neće doći do nekih drastičnih riješenja - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uoči današnje izborne skupštine Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u zagrebačkom hotelu Westin.

Nedavnu izjavu članice Predsjedništva stranke Dubravke Šuice da je "Jadranka Kosor ta koja solira i ne zastupa službene stavove stranke" Karamarko nije htio komentirati. A na tu temu nije željela govoriti ni Šuica. Upitan o navodnim unutarstranačkim sukobima Karamarko je kazao da "pokušava promovirati jednu drugu politiku prema ljudima koji više nisu u vrhu stranke."

- Žalosno je da se takve ljude uvijek mora tjerati iz vrha stranke. Ja to naprosto ne želim raditi. S druge strane, neki ljudi zbog osobnih ambicija rade nered - objasnio je Karamarko ne želeći ipak odgovoriti na koga je mislio.

Karamarko je istaknuo da stranka naprosto buja i da će jaki i jedinstveni HDZ izvući Hrvatsku iz tegoba.

Jedinstveniji smo nego ikada. Za 15 dana biti će promocija našeg gospodarskog programa, a ovih dana bi trebali izaći s kandidatom za gradonačelnika za Zagreb

- Jedinstveniji smo nego ikada. Za 15 dana biti će promocija našeg gospodarskog programa, a ovih dana bi trebali izaći s kandidatom za gradonačelnika za Zagreb - rekao je Karamarko prije konvencije na kojoj je održao uvodni govor koji je svako malo prekidan žestokim aplauzima.

- Osjećam kako ovoj skupini utemeljitelja i sam pripadam jer sam se ja učlanio u HDZ još na samom početku u tiskari Zebićevoj u Novoj Vesi. Ne znam koliko su svjesni članovi, a i javnost, kolika je bila hrabrost tada se učlaniti u HDZ. Budite ponosni što ste sve riskirali tada i dali ljubav Hrvatskoj - istaknuo je u svom govoru Karamarko koji je najveći aplauz dobio kad je kazao da je snažno povijesno sidro za kojeg se mogu uhvatiti dr. Franjo Tuđman.

Mi smo iz HDZ-a istjerali lopovluk i korupciju i vraćamo se iskrenom domoljublju i poštenju. Broj nas iz dana u dan raste. Mi se budimo na terenu od Imotskog i Šibenika do Valpova i Požege, žestok je bio Karamarko

Aktualnoj vlasti je zamjerio ukidanje pokroviteljstva Sabora nad obilježavanjem Bleiburške tragedije, ukidanje Ureda za obilježavanje, otkrivanje i održavanje masovnih grobnica te "ideološki napad na Crkvu", objasnivši da "nije to samo napad na crkvu kroz 4. modul zdravstvenog odgoja, nego je to i napad na našu djecu".

- Naši oponenti upropaštavaju Hrvatsku na gospodarskom planu, a vrlo su aktivni i uporni u ideološkom planu. Zašto ste drugovi morali to učiniti, zašto ste odustali od pokroviteljstva Sabora nad Bleiburgom? Njima je Drug Tito vrijednost, a Franjo Tuđman nešto sumnjivo. Oni koji su vladali od 2000. do 2003..Hrvatsku nisu htjeli, ona im se dogodila. Nisu ništa radili, ali su bili svjetonazorski žestoki kao i ovi danas. Sve nas upropaštavaju svojom poreznom politikom. Oni nas optužuju da nemamo gospodarski plan, a oni imaju svoj - a to je Program 21 točke prevare naroda - naglasio je Karamarko te dodao da je svjestan da je stranka imala briljantnih momenata kao i oni devijantnih koji su doveli stranku dva puta do poraza. Iz prošlosti će baštiniti samo ono pozitivno, ali se ne vraćaju u prošlost kako mnogi govore, dodao je Karamarko

- Na autentičnim vrijednostima devedesetih godina možemo bazirati budućnost Hrvatske. Mi smo iz HDZ-a istjerali lopovluk i korupciju i vraćamo se iskrenom domoljublju i poštenju. Broj nas iz dana u dan raste. Mi se budimo na terenu od Imotskog i Šibenika do Valpova i Požege - bio je žestok prvi čovjek stranke te na kraju dodao kako mu je želja da se još jednom ujedine.

- Dragi utemeljitelji potrebni ste, uključite se što aktivnije u rad stranke i onda nas jedinstvene nitko ne može pobijediti - zaključio je Karamarko

Nakon njegovog govora za mikrofon je stao Đuro Perica, koji je odustao od kandidature za predsjednika utemljitelja stranke. Istaknuo kako nisu imali podršku bivšeg vodstva stranke, kako nisu dobili ni lipu za rad stranke nego su sve iz svog džepa financirali, a da čak nisu mogli dolaziti u prostorije stranke. Na kraju njegovog govora on i Karamarko su se izgrlili i izljubili uz veliki pljesak svih prisutnih.

Đuro Perica koji nakon tri mandata na toj funkciji odlazi u političku mirovinu pa delegati za njegova nasljednika biraju između Milana Kovača i Ivice Jurjevića. Pretpostavlja se da će biti izabran Kovač koji je uoči izborne skupštine rekao da je zadaća utemeljitelja pomoći vodstvu HDZ-a da se vrati kući.

- Mi smo veterani s puno utakmica u nogama. Možemo biti savjest HDZ -a. Ja ću biti zadovoljan situacijom u stranci tek kad bude imala dvotrećinsku većinu u Saboru - rekao je Milan Kovač prije same konvencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 694
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa