News

Komentari 0

Kardinal Bozanić: Ako želimo stići daleko, trebamo biti blizu

Kardinal Bozanić: Ako želimo stići daleko, trebamo biti blizu

Kardinal Josip Bozanić uputio je svim vjernicima božićnu čestitku u kojoj je rekao da Božić uči kako biti blizu u vrijeme dok pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa

Kardinal Josip Bozanić uputio je svim vjernicima u domovini i diljem svijeta božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Božić uči kako biti blizu u vrijeme dok pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa.

Bozanić je rekao kako je ovaj Božić poseban zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vjernike na razna ograničenja, a zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici, vjernici osjećaju potrebu još snažnijeg promicanja dobra i nade, davanja i primanja djela pažnje i ljubaznosti.

- Osjećamo potrebu za blizinom i zajedništvom, prihvaćanjem i mirom. Osjećamo potrebu za nebeskim Darom, da ne budemo prepušteni zarobljenosti zemaljskim - istaknuo je kardinal.

Dok nas pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa i na stanovito zatvaranje, Betlehemsko dijete poziva nas da se otvorimo, kako bismo sebe i svoje živote dali u službu drugih. Božić nas uči da, ako želimo vidjeti i stići daleko, trebamo biti blizu - poručio je Bozanić.

Kardinal Bozanić je posebnu pozornost usmjerio prema zdravstvenom osoblju koje se izvanrednom požrtvovnošću brine o bolesnima i sve čini da "pobjedi smrtonosni virus".

Najčitaniji članci