Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Kardinal u Italiji protuzakonito je uključio struju skvoterima

Kardinal Konrad Krajewski (55) prekrio je zakon kako bi vratio u zgradu u Rimu koja je naseljena skvoterima. Struju su im kasnije došli isključiti, ali radnike rimske elektro distribucije spriječili su skvoteri u ljudskom lancu

February 21, 2016 : Rosary boxes "Misericordina" is distributed during the Pope Francis Sunday prayer in St. Peter's square at the Vatican.
Foto: ©FABIO PIGNATA/Milestone Media/PIXSELL/IPA/PIXSELL
10 komentara

Talijanski mediji u ponedjeljak slave papinog milostinjara kardinala Konrada Krajewskog i nazivaju ga Robinom Hoodom jer je prekršio zakon kako bi vratio struju u zgradu naseljenu skvoterima u Rimu.

Zgrada se nalazi na Eskvilinu, u širem središtu grada. Struja joj je isključena 6. svibnja čime je 400 njezinih 'stanara' ostalo u mraku. Krajewski, papinski elemozinar, u subotu ih je otišao posjetiti. Spustio se u 'šaht' u kojem se nalaze električna brojila i - 'bi svjetlo'. 

- Situacija je bila očajna. Preuzimam punu odgovornost. Neka mi pošalju kaznu ako žele, platit ću je - kazao je Krajewski u razgovoru za Corriere della Sera. 

U napuštenoj zgradi živi oko 400 ljudi, među kojima je stotinjak djece. Njegov je potez kritizirao talijanski vicepremijer i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Kardinala je pozvao da plati i 300.000 eura neplaćenih računa. 

- Ja se ne bavim politikom nego humanitarnim radom i brinem se za te ljude, obitelji i djecu - kazao je Krajewski. 

Nakon što je kardinal uključio struju, u subotu navečer pred zgradu su stigli radnici rimske elektrodistribucije kako bi je opet isključili. U tome su ih spriječili skvoteri formiravši ljudski lanac. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message