Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Kardinalu Georgeu Pellu odbili su žalbu na presudu o pedofiliji

George Pell je najviši dužnosnik Katoličke Crkve koji je ikada osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnika. Žalio se na presudu, ali ostat će u zatvoru još najmanje tri godine

11 komentara

Bivšem vatikanskom rizničaru kardinalu Georgeu Pellu u srijedu je odbijena žalba na presudu o seksualnom zlostavljanju dvaju trinaestogodišnjaka, pa će u pritvoru ostati još najmanje tri godine.

Pell je najviši dužnosnik Katoličke Crkve koji je ikada osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnika. U ožujku je proglašen krivim za napastovanje dva dječaka u katedrali Svetog Patricka dok je bio nadbiskup Melbournea krajem devedesetih.

Za to je dobio šest godina zatvora. Pell se žalio na tu odluku žalbenom sudu savezne države Victorie na temelju tri argumenta, poglavito onog da je presuda porote bila "nerazumna" jer se temeljila na svjedočanstvima samo jedne od dviju žrtava.

Druga je umrla od predoziranja 2014. i nikada nije govorila o pedofiliji.

Suci su u srijedu zaključili kako su dokazi bili dovoljni da porota procijeni njegovu krivnju. Prema važećoj presudi će Pell dobiti mogućnost oslobađanja u listopadu 2022., kad će imati 81 godinu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message