Obavijesti

News

Komentari 18

Karlovačka županija: Zaraženo 1,5-godišnje dijete iz Ogulina

Karlovačka županija: Zaraženo 1,5-godišnje dijete iz Ogulina
1

Do sada je na virus testirano 400 ljudi. U posljednja 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije. Stanje u domovima zdravlja i domovima za stare i nemoćne je stabilno i uredno funkcionira

VIDEO

Nakon tri dana bez oboljelih u Karlovačkoj županiji, zaraza novim virusom COVID-19 potvrđena je kod 1,5-godišnjeg djeteta iz okolice Ogulina, javlja županijski Stožer civilne zaštite.

- Odmah po saznanju o potvrđenoj zarazi novim korona virusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije. Dijete je u pratnji majke odmah upućeno u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr.Fran Mihaljević' u Zagrebu. U samoizolaciji zbog navedenog slučaja su dva liječnika, šest medicinskih sestara i spremačica iz OB-a Ogulin. Do daljnjeg je zatvoren Odjel pedijatrije u Ogulinu. Iz OB-a Ogulin upućena je molba roditeljima da svu bolesnu djecu do daljnjeg vode u dječju ambulantu Doma zdravlja u Ogulinu od 7 do 19 sati, a u od 19 do 7 sati na OHBP Opće bolnice Karlovac - priopćio je Stožer dodajući da je s ovim slučajem zaraze sad u županiji ukupno 25 ljudi kod kojih je ona potvrđena, od kojih je jedna osoba, nažalost, preminula.

Nova žrtva korone: U Šibeniku preminuo muškarac s Murtera
Nova žrtva korone: U Šibeniku preminuo muškarac s Murtera

Do sada je na virus testirano 400 ljudi, a čekaju se nalazi 31 uzorka. U posljednja 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije. Stanje u domovima zdravlja i domovima za stare i nemoćne je stabilno i uredno funkcionira.

- Apeliramo na sve građane da unatoč proljepšanju vremena ostanu doma i smanje socijalne kontakte na najmanju moguću razinu. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Bit će prilika za druženje, najbitnije je da poštujemo sve propisane sigurnosne mjere kako bismo očuvali sebe i svoje najmilije - poručuju građanima iz Stožera CZ Karlovačke županije.

Dobre vijesti iz Istre: Drugi dan zaredom nema novooboljelih...
Dobre vijesti iz Istre: Drugi dan zaredom nema novooboljelih...

Vezano uz e-propusnice, iz stožera poručuju da je pristigla uputa Ravnateljstvu policije prema kojoj e-propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede ne sadrže QR kod, ali Ministarstvo uprave i Ministarstvo poljoprivrede dogovorili su način izdavanja e-propusnica.

- Propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede sadrže OIB osobe kojoj je propusnica izdana i to je glavni identifikator valjanosti propusnice. Sukladno navedenome, valjanost propusnica izdanih od strane Ministarstva poljoprivrede provjerava se očitanjem OIB-a - kažu u Stožeru dodajući da je stigla i dodatna uputa za doktore veterinarske medicine, kojima je omogućeno kretanje bez izdavanja e-propusnice, a na temelju članske iskaznice Hrvatske veterinarske komore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca