Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Pogledajte video: Katamaran 'Komiža' se nasukao na Žirju

Katamaranu je oštećena jedna pogonska elisa, a brod Lučke kapetanije Šibenik doteglit će ga u šibensku luku. U nasukavanju nitko nije ozlijeđen, a nema ni onečišćenja mora

Šibenik: Dolazak oštećenog katamarana Komiža u remontno brodogradilište
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
2 komentara

Brod "Komiža" nasukao se u srijedu ujutro na obali uvale Muna na otoku Žirju, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Putničkom katamaranu oštećena je jedna pogonska elisa. 

Službenici LK Šibenik započeli su jutros očevid, no privremeno su ga prekinuli jer je postojala opasnost od daljnjeg oštećenja broda zbog jakih valova.

Odmah su krenuli s odsukavanjem i nešto poslije 8 sati je spasilački brod iz LK Šibenik uzeo brod "Komižu" u tegalj jer je zapovjednik broda dobio zabranu isplovljenja. 

Tegle ga prema Šibenskoj gradskoj luci, gdje će se na sigurnom vezu nastaviti i dovršiti očevid. U nezgodi nije bilo ozlijeđenih putnika ni članova posade, a nije uočeno ni onečišćenje mora i morskog okoliša, javlja Ministarstvo. 

Putnički brod 'Komiža' u vlasništvu je domaće brodarske tvrtke Linijska nacionalna plovidba iz Splita (zakupoprimac i brodar je Catamaran-line d.o.o. iz Splita), koja je temeljem sudjelovanja u natječaju Agencije za obalni linijski pomorski promet sklopila ugovor o održavanju brzobrodske linije 9502 (Žirje – Kaprije – Šibenik) te na istoj od 1. siječnja 2018. godine obavlja uslugu prijevoza putnika putničkim brodom 'Komiža - priopćili su iz Ministarstva. 

 

Foto: Ilustracija

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message