Obavijesti

News

Komentari 1

KB Dubrava će vrlo brzo moći primati teže oboljele od korone

KB Dubrava će vrlo brzo moći primati teže oboljele od korone
3

"Nije me strah. Naučili smo se na takav rizik, nije riječ o teškoj bolesti, bitno je samo da profunkcionira KB Dubrava na predviđeni način", rekao je Beroš novinarima nakon obilaska bolnice...

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak da pacijenti u KB-u Dubrava nemaju simptome koronavirusa i nisu pozitivni, a bolnica će vrlo brzo biti spremna postati primarnim respiratornim centrom, gdje će se primati pacijenti s težim oblicima zaraze koronavirusom.

"Nije me strah. Naučili smo se na takav rizik, nije riječ o teškoj bolesti, bitno je samo da profunkcionira KB Dubrava na predviđeni način", rekao je Beroš novinarima nakon obilaska bolnice.  

Zagreb: Beroš stigao u KB Dubrava

Predviđena još jedna lokacija za prebacivanje pacijenata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče pacijenata u KB-u, nitko nema simptome niti je pozitivan na koronavirus, a poduzete su sve mjere predostrožnosti u bolnici u kojoj su otkrivena prva dva liječnika zaražena koronavirusom.

"Epidemiološke službe rade izvide koji pacijenti mogu biti premiješteni, a koje ćemo zadržati u KB-u Dubrava", kazao je Beroš o prebacivanju dijela pacijenata u KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice dodavši da će neki biti prebačeni i na jednu drugu lokaciju, koja je predviđena za smještaj takvih bolesnika.

Pravila ponašanja: Ograničenje na dezinficijense u ljekarnama
Pravila ponašanja: Ograničenje na dezinficijense u ljekarnama

Nije htio otkriti o kojoj se bolnici radi, već je napomenuo da nova lokacija nije predviđena za primarni već za tercijarni tretman bolesnika, odnosno "poslužit će za prihvat bolesnika koji boluju od drugih bolesti, a nisu pozitivni niti imaju simptome korona infekcije".

U KBC Zagreb već su prebačeni pacijenti koji nisu bili u potencijalnom kontaktu s bolesnim liječnicima u KB-u Dubrava, napomenuo je.

Na pitanje kada bi KB Dubrava mogla biti spremna da profunkcionira kao centar za respiratorne bolesnike odgovorio je: "Vrlo brzo, govorimo o satima, odnosno danima".

Izvanredno stanje: Vojska čuva zaraznu bolnicu u Beogradu
Zagreb: Beroš stigao u KB Dubrava

Centar u Dubravi će odteretiti druge zdravstvene ustanove

"Raspored zbrinjavanja novih pacijenata već je napravljen, smisao ovakvih centara je da odteretimo druge zdravstvene ustanove i omogućimo da one pružaju nesmentanu zdravstvenu skrb bolesnicima koji nisu pod sumnjom na korona infekciju. Izvjesno je da ćemo zaustaviti hladan program, ali sve ono što je hitno rješavat će se bez problema u drugim zdravstvenim ustanovama u Zagrebu", rekao je Beroš.

S ravnateljem KB-a, kaže, nema problema, sada su razgovarali na tehničkoj razini, kako bi pripremili sve infrastrukturne zahtjeve za povećani priljev respiracijskih bolesnika.

Pazite se: Korona virus je najviše među nogometašima
Pazite se: Korona virus je najviše među nogometašima

Beroš je pohvalio reakciju vodstva KBC-a Zagreb, gdje je jučer otkriven koronavirus kod jednog liječnika. 

"Njihova reakcija bila je promptna, kirurška, precizna, jasna. Funkcioniranje intenzivnog laboratorija i kardioloških intervencija je potpuno očuvano. Zatvoreno je nekoliko soba za ultrazvučnu dijagnostiku, što u ovom trenutku nije od presudne važnosti", istaknuo je ministar.

Također je pohvalio aktivnosti privatnog zdravstvenog sektora, jer su su se svi od reda stavili na raspolaganje javnom zdravstvenom sustavu u njegovoj borbi protiv epidemije.

Zagreb: Beroš stigao u KB Dubrava

KBC Sestre milosrdnice: Nema drame, nismo pretrpani

U KBC Sestre milosrdnice prebačen je dio pacijenata iz Dubrave, a njegov ravnatelj Mario Zovak rekao je Hini da primaju nešto više hitnih pacijenata, ali situacija nije dramatična.

"Nema  nikakve drame, nismo pretrpani. Primamo samo hitne pacijente", kaže Zovak. 

Pomozimo starijima na dobar način da se nose s izolacijom
Pomozimo starijima na dobar način da se nose s izolacijom

Nemaju ni problema s osobljem jer su prema naputku ministra Beroša smanjili hladni pogon, a osoblje ne ide na godišnje odmore.

"Za sada pokrivamo sve povjerene zadaće bez ikakvih problema", ističe Zovak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1