Obavijesti

News

Komentari 221

'Kćeri ne daju da se pričesti u odijelu, napustili smo crkvu...'

'Kćeri ne daju da se pričesti u odijelu, napustili smo crkvu...'
3

Indiana: Cady Mansell (9) od četvrte godine obožava odijela. Odlučila je jedno odjenuti posebno za prigodu primanja sakramenta prve pričesti. No, to ne podržavaju ravnatelj škole i svećenik. Dali su roditeljima ultimatum...

VIDEO

Djevojčici Cady Mansell (9) koja se pripravlja za svoju prvu pričest u St. Johnu u Indiani zabranili su da odjene bijelo odijelo koje je pripremila za tu prigodu. To joj je slomilo srce, jer se kaže, u njemu osjeća posebno. Štoviše, kako kažu njezini roditelji, svećenik im je naredio da je dovedu u haljini ili će u protivnom morati napustiti crkvu.

Njezina majka Chris na Facebooku je pokrenula raspravu u kojoj je progovorila o slučaju svoje kćeri. Kao rezultat svega, majka je najavila da će čitava obitelj napustiti crkvenu zajednicu te potražiti drugu u kojoj će se njihova kćer moći pričestiti, javlja Daily Mail.

U školi su djevojčici rekli kako se dress code ne poklapa s onim uobičajenim za tu prigodu, a majka djevojčice kaže da taj dress code uopće nije branio odijela za djevojčice dok nisu saznali da ga Cady planira obući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moja devetogodišnja djevojčica pohađa katoličku školu i trebala bi primiti prvu pričest sljedeće nedjelje. Zaljubljena je u odijela te ih često nosi. Kako ne postoji neki uobičajeni dress code, pretpostavili smo da bi mogla na svoju prvu pričest ići u odijelu. Proveli smo vikend u kupnji, našli smo odijelo koje je čini prelijepom i samopouzdanom - kaže majka.

- Nažalost, škola i Crkva čuli su o njezinu odijelu, te su nam par dana prije pričesti rekli da se moja kćer neće smatrati pozvanom na prvu pričest ako dođe u odijelu. To joj je slomilo srce - priča majka.

'Osjećala sam se kao da ide na maturalnu'

Kazala je kako Cady voli odijela od svoje četvrte godine te da mjesecima već planira taj poseban dan. 

- Bila je tako ponosna kada ga je uzela, a ja sam se osjećala kao da sam kćeri upravo kupila haljinu za maturalnu zabavu - ispričala je majka Chris.

Škola je inače ranije objavila prihvatljivi dress code za primanje sakramenta, i on nije zabranjivao odijela za djevojčice. On je ekspresno promijenjen, kaže majka, nekoliko dana prije obreda. Škola je objavila da sve djevojčice moraju nositi haljine.

'Rekli su nam da neće moći biti na misi niti se slikati s prijateljima'

Majka se isprva nije obazirala no onda je pozvao ravnatelj škole. Kazao joj je da radije kupi kćeri haljinu jer, ako bude u odijelu neće moći primiti prvu pričest sa svojim vršnjacima nego u odvojenoj ceremoniji. Neće moći ni sudjelovati na misi, pa samim time ni sjediti zajedno sa svojim prijateljima. Neće se moći s njima ni slikati, rekao je ravnatelj škole majci.

Svećenik 'napao' oca, obitelj će potražiti drugu crkvu

Sljedećeg dana Cady je otac odveo na probu za pričest te se verbalno sukobio sa svećenikom. 

- Odgajaš kćer pogrešno. Ona nema zrelost kako bi donosila ovakve odluke. Ne pomažete joj, odjenite je u haljinu. Vi ste roditelji, mora se nekad reći 'ne' - prenio je riječi svećenika otac djevojčice.

Potom mu je, kaže, svećenik rekao da će obitelj morati napustiti njihovu crkvenu zajednicu ako djevojčica ne dođe u haljini na što mu je on odgovorio da misli da će oni to i sami napraviti.

Majka je napustila posao u školi te obitelj sada traži crkvu u kojoj će se njihova kćer moći pričestiti. Ni njihova druga kćer više ne ide u tu školu.

'Ima devet godina, kako da zna što je?'

- Otkad se pojavila priča mnogo ljudi misli da je Cady transvestit. Mi ne znamo je li. Ima devet godina i jedino se identificira kao Jedi ili kao vojnik. Zašto je jednostavno ne pustimo da bude ono što jest? Ne možemo li djevojčici jednostavno pustiti da nosi odijelo? - pita se majka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21