Obavijesti

News

Komentari 15

Kćerka im je preživjela, ali se roditelji tome ne vesele

Kćerka im je preživjela, ali se roditelji  tome ne vesele
7

NEMOGUĆA ODLUKA: Kaylee Wallace teško je bolesna djevojčica. Njeno srce su htjeli donirati. Isključili su je s respiratora, ali je odlučila živjeti

VIDEO

Roditelji dvomjesečne Kaylee iz Toronta u Kanadi, Crystal Vitelli i Jason Wallace, odlučili su bebi isključiti aparate i njenim srcem spasiti život drugoj bebi. Doveli su je u utorak navečer u operacijsku dvoranu, isključili aparate za održavanje na životu i čekali. Međutim, iako su liječnici predviđali da Kaylee neće dugo živjeti, djevojčica je sama počela disati te se već dva dana bori. Kaylee je rođena s Joubertovim sindromom, odnosno malformacijom mozga, zbog čega nije noću mogla disati bez respiratora. Liječnici su od ožujka, kada su djevojčicu primili u bolnicu, davali razne prognoze. Zbog bolesti ne bi prohodala do 10. godine, bila bi mentalno zaostala, ne bi dobro vidjela, a k svemu tome otkazuju joj i bubrezi te bi u roku dvije godine trebala transplantaciju. Iako hvale vrijedna, djevojčičina borba ostavila je dva mlada života da vise o niti; svoj i jednomjesečne Lillian kojoj je srce neophodno. Kayleejini roditelji susreli su se s roditeljima male Lillian, Kevinom O'Connorom i Melanie Bernard u bolnici te sada zajedno iščekuju završetak traume. Liječnici ne smiju uzeti djevojčici srce dok ne prođe barem pet minuta od kada prestane kucati, a njeni roditelji odlučni su da srce doniraju. Tvrde kako im ne bi bio problem odgajati invalidno dijete, no da ne žele da ona ima težak život te da je bitno spasiti život maloj Lillian.
- Pokušavamo spasiti jedan život. Naša kći je još tu i da, volimo ju. No ljudi moraju razumijeti da nije riječ samo o Kaylee nego i o drugom djetetu - rekao je Jason. U bolnici je izbio sukob jer liječnici žele skinuti djevojčicu s popisa donora, a njeni roditelji odlučni su zadržati je na popisu jer je Kaylee već dva puta gotovo umrla. Šef kirurgije James Wright u srijedu ujutro rekao je kako je Kaylee na intenzivnoj njezi i da diše samostalno. Roditelji će se sastati s timom stručnjaka kako bi se dogovorili što dalje jer liječnici kažu da postoji mogućnost da Kaylee opet oslabi i vrati se na listu donora.
- Kaylee je jedna posebna djevojčica i ona će sama odlučiti. Mi samo želimo biti sigurni da će sve biti poduzeto za spas njenih organa ako odluči umrijeti. Ako ne, vodimo ju kući - kaže Jason.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku