Obavijesti

News

Komentari 1

Kći Putinovog glasnogovornika stažira u EU parlamentu

Kći Putinovog glasnogovornika stažira u EU parlamentu
1

Elizaveta (Liza) Peskova u Parizu studira pravo. Društveno je vrlo aktivna i popularna. Na Instagramu ima oko 78.000 sljedbenika. U Francuskoj živi već nekoliko godina i ne bježi od politike

VIDEO

Neki su europarlamentarci izrazili zabrinutost pošto je ustanovljeno da Elizaveta Peskova, kći glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, stažira u uredu desno orijentiranog francuskog zastupnika u Europskom parlamentu Aymerica Chaupradea.

Chauprade je rekao da je Elizaveta Peskova šestomjesečno stažiranje u njegovu uredu započela u studenome 2018. Ono završava krajem travnja. 

Kolege zastupnici iz Europskog parlamenta prigovorili su da mlada stažistica ima pristup brojnim bazama podataka kao i važnim sastancima, no glasnogovornica parlamenta kaže da gospođa Peskova ima uvid isključivo u podatke dostupne javnosti.

Elizaveta (Liza) Peskova u Parizu studira pravo. Društveno je vrlo aktivna i popularna. Na Instagramu ima oko 78.000 sljedbenika.

U Francuskoj živi već nekoliko godina i ne bježi od politike. Prije dvije godine posjetila je brodogradilište na Krimu. Rusija je tu ukrajinsku regiju anektirala 2014. godine. 

Nedavno je na društvenim mrežama objavila svoja zapažanja o francuskim prosvjedima "žutih prsluka" te je pariške noćne scene usporedila s računalnom igrom "Zombi apokalipsa".

Stažiranje kod Chaupradea temelji se na ugovornom odnosu s parlamentarcem, a ne s tom europskom institucijom, rekla je glasnogovornica Parlamenta. 

Njezin otac, Dmitrij Peskov, dugogodišnji je Putinov tajnik zadužen za komunikaciju s medijima.

Prošli je mjesec Peskov kritizirao EU zbog izricanja sankcija dvojici Rusa koji se smatraju odgovornima za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.

Chauprade je bivši savjetnik za međunarodna pitanja čelnice krajnje desnice Marine Le Pen, a poznat je i kao pristaša ruske aneksije Krima.

Potpredsjednik je kluba zastupnika Europe slobode i demokracije (ENF) koju vodi britanski političar Nigel Farage.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.