Obavijesti

News

Komentari 152

'Kemoterapija većini ne uspije, ja i dalje tvrdim da to nije lijek'

'Kemoterapija većini ne uspije, ja i dalje tvrdim da to nije lijek'
1

Marijana Prpić, majka djevojčice koja se protivi kemoterapiji tvrdi kako nije dobila kompletnu dokumentaciju o bolesti. Budući da odbija liječenje djeteta, liječnici su iskoristili odredbu Obiteljskog zakona...

VIDEO

Marijana Prpić, majka djevojčice koja se protivi kemoterapiji, rekla je u emisiji Provjereno NoveTV kako kemoterapija nekome uspije, ali većini ne.

- I dalje tvrdim da to nije lijek - kaže majka i dodaje da je u medijima pročitala da joj je oduzeto skrbništvo nad bolesnim djetetom što je bila lažna informacija.

 - Znači to je strašno. Ja u ponedjeljak kad sam se probudila meni je mobitel gorio. Ja sam preležala ponedjeljak u krevetu koliko mi je loše bilo - kaže majka. Sve je to u bolničkom krevetu vidjela i njezina desetogodišnja kći.

Majka nadalje tvrdi kako nije dobila kompletnu dokumentaciju o bolesti i inzistira na liječenju u nekoj drugoj europskoj zemlji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da je majka odbijala metodu liječenja, liječnici u Klaićevoj nisu imali izbora i iskoristili su odredbu Obiteljskog zakona koja im omogućuje liječenje djeteta i bez majčina pristanka.
- Ako je riječ o neodgodivoj medicinskoj intervenciji, primjenjuju se odredbe posebnog propisa kojim se uređuje zaštita prava pacijenata, što znači da tim liječnika nastavlja liječenje bez obzira na pristanak - u ovom slučaju roditelja, kad je nužno za zaštitu zdravlja i života maloljetnog djeteta, na osnovi čega je bolnica i nadalje nastavila liječenje - objasnila nam je u ponedjeljak ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb dodajući kako su liječnici nakon te odluke o svemu obavijestili nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te nadležni centar za socijalnu skrb. Pozvali su se na čl. 88, st. 4 Obiteljskog zakona. 

- Potvrđujemo da se na Zavodu za dječju onkologiju i hematoonkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb trenutačno na stacionarnom liječenju nalazi malodobna pacijentica s dijagnozom zloćudne bolesti. Liječenje malodobne pacijentice provodi se u potpunosti prema pravilima struke, unatoč neadekvatnoj suradnji i nerazumijevanju prirode bolesti i ozbiljnosti situacije od strane majke malodobne pacijentice, a o čemu smo izvijestili sve nadležne institucije. Više detalja o navedenom slučaju nismo u mogućnosti iznositi, a u najboljem interesu malodobne pacijentice - objavili su iz uprave Klinike za dječje bolesti Zagreb.

- Na žalost, nekada roditelji u svom očaju i strahu ne prepoznaju važnost liječenja i vremena - komentirao je novinarima ministar zdravstva Milan Kujundžić dodajući da će skupiti više informacija te pokušati pomoći majci i djevojčici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS