Obavijesti

News

Komentari 13

Kerum 'leti' iz Odbora?: 'Neće se ljutiti jer ga očito ne zanima'

Kerum 'leti' iz Odbora?: 'Neće se ljutiti jer ga očito ne zanima'
1

Zbog nedolazaka, predsjednik Odbora za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj Petar Čobanković razmišlja da Kerumu umanji jednu dužnost i izbaci ga iz Odbora

VIDEO

Od 25 sjednica sedmog saziva Hrvatskog sabora Željko Kerum, koalicijski partner HDZ-a, bio je na svega sedam. Osim što se nije pojavljivao na sjednicama Sabora, splitski gradonačelnik nije bio redovit niti na sjednicama Odbora. Zbog toga Petar Čobanković, predsjednik Odbora za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, jednog od tri odbora u kojima je Kerum, razmišlja da mu umanji jednu dužnost, odnosno da ga izbaci iz svog Odbora. Naime, Čobanković  smatra kako nije baš sretno rješenje što je Kerum član Odbora. S ostalim članovima već je raspravljao o Kerumovim neopravdanim izostancima.

- Nije redovit. Od tri sjednice, bio je na samo jednoj pa smo razgovarali o tome da ga zamijenimo. On se sigurno neće uvrijediti, jer ga ovaj Odbor očito ne zanima - rekao nam je Čobanković te zaključio da za ostale odbore, poput Odbora za turizam, Kerum možda ima više interesa. Ipak, bio je samo na prvoj od šest sjednica tog Odbora.

- Na toj je sjednici bio aktivan i diskutirao je - rekao nam je Goran Beus Richembergh te dodao kako Kerum nije opravdao pet izostanaka. Čini se da nije zainteresiran niti za Odbor za lokalnu i područnu samoupravu, jer nije se pojavio niti na jednoj sjednici.

- Nije on toliko važna ličnost da nam nedostaje - rekao nam je Zoran Vinković, predsjednik tog Odbora. Kerumovi nedolasci stvar su, kaže, njega i njegove seke. Što se seke pak tiče, ona je prilično aktivna i saborska sjednica u petak bila je jedna od rijetkih kojoj nije nazočila. 

Kerumove izostanke sa sjednica Sabora komentirao nam je HDZ-ovac Josip Salapić:

- On posao zastupnika vjerojatno obavlja na terenu - opravdao je Salapić koalicijskog partnera. Ako je suditi po knjizi dolazaka ispred sabornice, Kerum je zgradu Sabora zadnji put posjetio 16. veljače. Čini se kako se ispočetka trudio biti aktivan, ali nakon što je u veljači snijeg zatrpao Split više se nije pojavljivao u Saboru. Zanimljivo je da je u prošlom sazivu Sabora Ivan Jarnjak uvijek prvi dolazio na sjednice i to već u 7.30 sati. Naime, HDZ-ovac je svakog jutra prije posla odlazio u teretanu te bi nakon rekreacije požurio u saborske klupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...