News

Komentari 50

Kerumov nećak uskoro na sudu zbog 15 kilograma droge u autu

Kerumov nećak uskoro na sudu zbog 15 kilograma droge u autu

Josipa Keruma, nećaka bivšeg splitskog gradonačelnika, policija je uhitila 10. travnja. U prtljažniku Audija koji je vozio pronašli su gotovo 15 kilograma marihuane pakirane u 15 paketa po kilogram

Josip Kerum javio mi se putem Vibera i rekao da je zainteresiran za kupnju skutera, koji sam oglasio u oglasniku. Dogovorili smo da ćemo se naći u caffe baru Bulls u Sesvetskim Selima i tamo popili piće. Pogledao je skuter nakon čega smo još kratko razgovarali. Tamo smo se zadržali oko 30 minuta, nakon čega sam skuterom otišao kući. Prilikom odlaska vidio sam da je tamo policijsko vozilo, no nisam obraćao pažnju, objašnjavao je policajcima Hrvoje K. tvrdeći da ništa ne zna o drogi koju su policajci tom prilikom zaplijenili. Dodao je da Keruma poznaje unazad dvije godine, a upoznao ga je dok je radio u kafiću San Antonio u Sesvetama.

Podsjetimo, policajci su 10. travnja oko 14 sati u prtljažniku Audija A6 splitskih registracija koji je vozio Josip Kerum (27), nećak bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, pronašli nešto manje od 15 kilograma marihuane pakirane u 15 paketa od oko kilogram. Terete ga da je nabavio drogu radi preprodaje, a optužnica koju je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu početkom ljeta podnijelo protiv njega, nedavno je potvrdio Općinski kazneni sud u Zagrebu. Tvrde da Kerumov nećak, koji je nezaposlen, bez prihoda i imovine, preprodajom droge osigurava egzisteciju.

Mladi Kerum, koji je u pritvoru proveo dva mjeseca nakon što je sud odbio pustiti ga uz jamčevinu, u istrazi se branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja. Na optuženičku klupu zagrebačkog suda trebao bi sjesti u rujna. Dosad nije osuđivan. Ukoliko ga osude, prijeti mu kazna zatvora od jedne do dvanaest godina, a tužiteljstvo traži od njega da nadoknadi i 11.000 kuna troškova daktiloskopskog, toksikološkog i biološkog vještačenja.

Najčitaniji članci