News

Komentari 6

Kiara putuje za Ameriku, a Zagrepčani na Ilici danas skupljaju za njeno liječenje

Kiara putuje za Ameriku, a Zagrepčani na Ilici danas skupljaju za njeno liječenje

Zasad je prikupljeno 18 milijuna kuna, što je dovoljno za početak liječenja, zato s humanitarnim akcijama nastavljamo dalje

U sklopu zimskog Projekta Ilica u srcu Zagreba danas, na Britanskom trgu, od 10 do 15 sati organizira se humanitarna akcija „Kreativci za Kiaru“ kojoj je cilj prikupiti novčana sredstva za liječenje hrabre sedmogodišnjakinje, Šibenčanke Kiare Goršić. Za eksperimentalno liječenje u Americi potrebno joj je 5 milijuna dolara, a Zagrepčani imaju priliku još jednom pokazati zašto je upravo (licitarsko) srce simbol grada.

POGLEDAJTE VIDEO: Kiara ide na eksperimentalno liječenje

Zasad je prikupljeno 18 milijuna kuna, što je dovoljno za početak liječenja, zato s humanitarnim akcijama nastavljamo dalje. Projekt Ilica u ovu je svrhu ustupio dva stola, smještena na samoj tramvajskoj stanici. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se DJ Phat Phillie, za slatke zalogaje Vincek te Loonac i Pooklopac dok će fantastične koktele osigurati Petar Knezević Žeruk. Brojni kreativci okupili su se i donirali svoje radove, pokazavši kako su umjetnost i ljubav prema čovjeku oduvijek i zauvijek neraskidive.  Sav iznos koji se prikupi od prodaje radova, slastica i koktela bit će doniran za djevojčicu.

Organizatorica ove humanitarne akcije je Marcela Kokot Galant, voditeljica i urednica na RTV 808 koja se u svojoj emisiji bavi marginalnim temama i ljudima kojima treba pomoć.

- Imam kći, Chiaru, istoga godišta kao što je Kiara. Činilo mi se kao da akcija sporo napreduje, pa kad sam vidjela kako se Šibenik digao na noge, poželjela sam da i Zagreb bude uz Šibenik. Mi, kreativci smo osjećajna bića i baš sam zato poželjela okupiti upravo kreativce i napraviti nešto s njima, s emotivnom i empatičnom zajednicom koja duboko osjeća svijet.

Svi kreativci koji se dosad već nisu uključili u ovu hvalevrijednu akciju mogu to učiniti i osobno te donijeti svoje radove ujutro između 9 i 10 sati na spomenutu lokaciju. To uključuje obrte koji se žele pridružiti, ali i svakog kreativnog pojedinca koji se bavi izradom nečega te je voljan svojih ruku djelo donirati u svrhu Kiarinog izlječenja.

Najčitaniji članci