News

Komentari 162

Kim strijeljao četiri inženjera jer se urušila njihova zgrada

Kim strijeljao četiri inženjera jer se urušila njihova zgrada

U spontanom rušenju 23-katnice poginulo 500 ljudi. Stradale su 92 obitelji, među kojima ima i nekih službenika državne službe sigurnosti. Kim Jong-un je poludio...

Izvrsni vođa Sj. Koreje Kim Jong-un naredio je da pobiju inženjere koji su vodili gradnju zgrade koja se srušila u Pyongyangu.

Japanski Tokyo Shimbun navodi da je u spontanom rušenju 23-katnice poginulo 500 ljudi. Stradale su 92 obitelji, među kojima ima i nekih službenika državne službe sigurnosti. Mogući uzrok rušenja je to što su radnici krali čelik i cement na gradilištu za preprodaju. Odmah nakon rušenja za svoj su život stale strahovati stotine uključenih u projekt. 

Nakon tragedije mediji su javljali da Kim Jong-un od tuge ne može spavati, a vlasti su se ispričale narodu zbog pogreške, što je skoro jedinstven slučaj. Dragi vođa više nije mogao izdržati, te je naredio strijeljanje inženjera. Vojni zapovjednik za sigurnost zgrade poslan je u radni logor. Kim Jong-unu očito je već bolje jer je dan poslije viđen u dobrom raspoloženju u obilasku tvornice stakla.

Vođa od 2009. traži tako brzu gradnju Pyongyanga da su česte pogreške. Izvor agencije Yonhap navodi da "kad vođa zapovjedi datum dovršenja gradnje, nema više razgovora o tome". Nedavno se urušio i krov njegove nove superluksuzne vile.

Najčitaniji članci