Obavijesti

News

Komentari 7

Kineski predsjednik obećao je demokratsku državu do 2049.

Kineski predsjednik obećao je demokratsku državu do 2049.
20

Hu Jintao je na vlasti deset godina, a očekuje se da će ga naslijediti potpredsjednik Xi Jinping. Jintao je upozorio kako se zemlja i dalje mora boriti protiv korupcije

VIDEO

Kineski predsjednik Hu Jintao predat će vlast svom nasljedniku, a u četvrtak je upozorio kako se zemlja mora boriti protiv korupcije, jer bi u suprotnom mogla pasti vladajuća Komunistička stranka. Hu je na vlasti već deset godina, a očekuje se kako će ga naslijediti potpredsjednik Xi Jinping.

- Ukoliko ne riješimo problem korupcije riskiramo propadanje naše vladajuće stranke i raspad države kao takve - rekao je Hu u svom govoru. Afere povezane s korupcijom izbile su nedavno u Kini, a najviše se spominje visoki dužnosnik stranke Bo Xilai, kojeg su zbog zloporabe položaja izbacili iz stranke.

Predsjednik je izrazio želju za pomirbom s vodstvom Tajvana, kojeg priznaju 22 svjetske države. Ipak, rekao je da NR Kina nikad neće dozvoliti priznanje Tajvana, ali novost je zalaganje za mirovni sporazum, a ne isključivo vojne metode rješavanja problema. 

Obećao je stvoriti srednju klasu do stote godišnjice Komunističke partije Kine, dakle do 2021. godine, a do 2049. godine obećao je stvaranje bogate, demokratske, civilizirane, osuvremenjene socijalističke države.

Više od 2200 delegata okupilo se u kineskom Kongresu, gdje će izabrati 200 članova centralnog komiteta stranke. Kineski Kongres se inače sastaje svakih pet godina kako bi razmotrili napredak u zemlji, a svakih deset godina bira novo vodstvo, javlja CNN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.