Obavijesti

News

Komentari 89

Smiju se i lakiraju nokte, a za samo koji sat bit će smaknute

Smiju se i lakiraju nokte, a za samo koji sat bit će smaknute
10

Snimatelju je dozvoljen ulazak u kineski zatvor 2003. No snimke su objavljene tek sada jer se vlada bojala kako će izazvati suosjećanje prema osuđenima na smrt

VIDEO

Mlada žena sjedi na podu i smije se. Druga sjedi na podu u pidžami i karta s društvom. Atmosfera je vrlo ležerna i vesela iako se žene nalaze u zatvoru i iako će ih za samo nekoliko sati smaknuti. 

Snimka je napravljena još 2003. godine u kineskom gradu Wuhanu. No vlasti su zabranile da se ona objavi jer su se bojale kako će izazvati suosjećanje prema osuđenima na smrt. Nakon osam godina snimka je prošli tjedan prikazana na Phoenix TV-u iz  Hong Konga. 

Na snimkama su zatvorenice Ma Qingxiu, Li Juhua, Dai Donggui and He Xiuling koje su osuđene na smrt zbog krijumčarenja droge. 

Donggui koja na rukama ima lisice, je snimljena kako nasmiješena bira odjeću koju će obući posljednji put u životu. Na drugoj snimci drži svoj posljednji obrok, zdjelicu u kojoj je juha dok se na malom crvenom stolcu ispred nje nalaze i sladoled, krumpirići te hamburger. Kamera je snimila i kako su Dai Donggui, prije nego su je odveli na stratište, čuvarice lakirale nokte. 

U prilogu je prikazano i kako Juhua diktira svoju oporuku te kako se Xiuling i Qingxiu smiju i kartaju. 25- godišnja Xiuling je osuđena jer je krijumčarila 7000 grama droge. Na snimkama se vidi kako je večer prije smaknuća bila uzbuđena. Smijala se i naslanjala glavu na noge druge zatvorenice. Brinulo ju je kako će u pidžami izgledati predebelo pa su joj našli crnu majicu koju je obukla. Dali su joj i nove cipele, a prije smaknuća dobila je i gel kojim je napravila frizuru. 

No na snimci se vidi i kako se noć prije smaknuća molila u svojoj ćeliji da dobije novu šansu. 

Qingxiu je prije smrti svoju odjeću dala drugoj zatvorenici. Nakon toga su je prebacili u ćeliju u kojoj je bila uplakana Xiuling. Zadnje snimke prikazuju zatvorenice koje idu na stratište gdje su nakon nekoliko minuta ubijene metkom u potiljak, piše Daily Mail.       


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...