News

Komentari 2

Kinesko selo u karanteni zbog pojave kuge, jedan preminuo

Kinesko selo u karanteni zbog pojave kuge, jedan preminuo

Grad je također u okrugu u kojem se nalazi selo proglasio drugi najniži stupanj opasnosti od četiri moguća u slučaju pojave kuge do kraja godine. Vlasti su objavile da je pacijent imao „crijevnu kugu”

Lokalne vlasti u kineskoj regiji Unutarnjoj Mongoliji stavile su u karantenu selo u kojem je jedan seljak umro od crijevne kuge, objavile su mjesne zdravstvene vlasti.

Slučajevi kuge u Kini nisu rijetkost, ali je bolest sve rjeđa. Od 2009. do 2018. Kina je prijavila 26 slučajeva kuge i 11 umrlih.

Vlasti grada Baotoua izolirale su selo u kojem je umrli pacijent živio i u karantenu stavile njegove bliske kontakte, koji su za sada negativni na testovima za tu bolest i preventivno uzimaju lijekove, objavilo je gradsko povjerenstvo za zdravstvo na svojoj internetskoj stranici.

Grad je također u okrugu u kojem se nalazi selo proglasio drugi najniži stupanj opasnosti od četiri moguća u slučaju pojave kuge do kraja godine.

Vlasti su objavile da je pacijent imao „crijevnu kugu” čiji simptomi uključuju proljev, jake bolove u abdomenu i vrućicu.

Najčitaniji članci