News

Komentari 32

Kiosci u Puli od Nove godine više neće smjeti prodavati pića

Kiosci u Puli od Nove godine više neće smjeti prodavati pića

Mišljenja oko ove odluke su podijeljena. I dok jedni smatraju da ugostiteljima treba omogućiti da zarade, drugi napominju kako to nije u redu i da svaki kupac ima pravo odlučiti gdje će potrošiti svoj novac

Gradsko vijeće Pule usvojilo je novu odluku o komunalnom redu, kojom se praktički zabranjuje prodaja pića u kioscima. Kako piše Glas Istre, odluka je stupila na snagu još 23. studenog, no gradske vlasti će je početi primjenjivati s prvim danom nove godine jer se željelo vlasnicima dati "razuman rok prilagodbe".

POGLEDAJTE VIDEO: U Puli na kiosku više ne možete kupiti piće 

- Grad Pula je pri utvrđivanju zabrane prodaje pića i kave u sklopu kioska vodio računa da ona ne bi trebala ugrožavati rad u ugostiteljskim objektima. Intencija Grada bila je da se obavljanje ugostiteljske djelatnosti usmjerava na kvalitetniju razinu, u okviru odgovarajuće opremljenih poslovnih prostora, čije funkcioniranje podrazumijeva i ulaganje znatnih sredstava u odgovarajuću ponudu te plaćanje propisanih pristojbi - rekli su.

Mišljenja oko ove odluke su podijeljena. I dok jedni smatraju da ugostiteljima treba omogućiti da zarade, drugi napominju kako to nije u redu i da svaki kupac ima pravo odlučiti gdje će potrošiti svoj novac, bilo u kiosku, dućanu ili kafiću.

Najčitaniji članci