Obavijesti

News

Komentari 3

Kiša na istoku Australije, u Canberri zrak i dalje opasan

Kiša na istoku Australije, u Canberri zrak i dalje opasan
1

Na australskom jugoistočnom priobalnom području gdje divljaju požaru u ponedjeljak ujutro bilo je nešto kiše i vladali su blaži vremenski uvjeti, no u Canberri je kvaliteta zraka i dalje na životno opasnoj razini

VIDEO

Galerije, muzeji, parkovi, poslovni prostori i sveučilišta u gradu su zatvoreni, neki letovi su otkazani, a kvaliteta zraka u australskome glavnom gradu i dalje je najlošija na svijetu, prema podacima o kvaliteti zraka IQ Air Visuala.

Vlasti su građanima savjetovale da ostanu u svojim domovima, jer je u centru grada indeks kvalitete zraka u ponedjeljak ujutro bio 1400., prema podacima ministarstva zdravstva. Bilo što iznad 200 smatra se opasnim.

Rural Fire Service volunteers and Fire and Rescue NSW officers contain a small bushfire which closed the Princes Highway south of Ulladulla

Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je odgovorno za koordinaciju u slučaju katastrofe, osoblju je reklo da ostane kod kuće 48 sati zbog loše kvalitete zraka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U najteže pogođenome New South Walesu bukti 140 požara, no svi su na najnižem stupnju opasnosti.

Kiša je u ponedjeljak donekle donijela olakšanje vatrogascima, ali pljuskovi nisu bili dovoljni da zaustave velike i opasne požare.

Bushfires in Nowra, New South Wales

Dvoje ljudi nestalo je nakon vatrene stihije u subotu, rekla je Shane Fitzsimmons, povjerenica vatrogasne službe u New South Walesu.

U državi Victoriji, gdje još uvijek nije poznata sudbina četvero ljudi, više od 40 požara gorjelo je u ponedjeljak.

Blaga kiša i nešto umjereniji uvjeti usporili su požare i omogućili dostavu namirnica izoliranim zajednicama, rekao je Viktorijski premijer Daniel Andrews za 3AW radio.

A DC-10 Air Tanker makes a pass to drop fire retardant on a bushfire in North Nowra, south of Sydney

Australska vlada će se obvezati na dodatne dvije milijarde australskih dolara tijekom sljedeće dvije godine da pomogne pokriti cijenu obnove  nakon požara, rekao je premijer Scott Morrison u ponedjeljak, a bude li potrebno i daljnje financiranje, bit će omogućeno, rekao je.

Na konferenciji za novinare on je kazao da će vlada platiti "kolikogod bude stajao" oporavak od požara, koji divljaju tjednima ili sad već mjesecima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag