Obavijesti

News

Komentari 79

Prijeti i centru: U Koprivnici je potok poplavio stotinjak kuća

Prijeti i centru: U Koprivnici je potok poplavio stotinjak kuća
191

U dvorištima i prizemljima kuća je 30-40 centimetara vode. Na terenu su vatrogasci koji postavljaju zečje nasipe u Špoljarskoj ulici da ne bi poplavio i centar grada

VIDEO

Potok Koprivnica izlio se na više mjesta i poplavio stotinjak kuća. U dvorištima i prizemljima kuća je 30-40 centimetara vode. Na terenu su vatrogasci koji postavljaju zečje nasipe u Špoljarskoj ulici kako se poplava ne bi proširila na središte grada. 

Iako kiša slabi, voda se slijeva niz okolna brda i prijeti gradu i prometnicama.  Dijelovi Starogradske ulice su pod vodom, a vodostaj raste iz minute u minutu. Voda udara u mostove, a ni najstariji stanovnici ne pamte ovakve poplave.

Oko 30 do 40 centimetara vode je na magistralnoj cesti Koprivnica-Križevci u prigradskom naselju Reka te se od 6.36 sati prometuje obilaznim pravcima: Lepavina - M. Grabičani - V. Botinovac - Rasinja- Subotica.

Zbog vode na kolniku zatvorena je i koprivnička obilaznica na Podravskoj magistrali te jedan od ulaza u naselje Koprivnički Bregi. U 9.50 sati proglašena je opća opasnost.  Mještani se pozivaju da se vrate kućama radi obrane od poplave.

U 5.53 sati uslijed obilne kiše za osobna vozila zatvorena D-2 između Štaglinca i Koprivnice, promet se odvija ulicama Bakovčica-Radnička i obrnuto.

U Zagrebu više od 150 intervencija

Kako je i najavljivano, u noći na srijedu stigla je značajna promjena vremena koja je donijela osjetno niže temperature te obilne oborine. 

Zagrebačko područje tijekom noći pogodila je oluja s jakom kišom i grmljavinomJavna vatrogasna postrojba grada Zagreba je jutros od početka nevremena odradila preko 150 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je oko 30 intervencija, a intervencije se odrađuju prema prioritetima.

Na terenu su dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa.

 Na Sljemenskoj cesti srušilo se stablo te je obustavljen promet od Hunjke do Snježne kraljice. Zatvorene su i ulice Štefanovec, Aleja Bologne i cesta Kupinečki Kraljevec-Rakov Potok-Horvati.

ZET preusmjerava promet u Zagrebu

Jak vjetar i obilna kiša usporavaju promet na širem zagrebačkom području, a tramvajski se i autobusni promet povremeno preusmjerava. Zbog veće količine vode na kolniku linije 122, 123, 131, 172, 176 i 177 zaobilaze podvožnjak u Gajnicama. Obustavljena je izvanredna linija Mihaljevac - Sljeme, a otežano voze i autobusi linija 205 i 280. Tramvajska linija 1 prometuje do Črnomerca.

Slabljenje i prestanak oborina očekuje se tijekom poslijepodneva, a još kiše očekuje se na krajnjem istoku zemlje. 

Izdano upozorenje, u Gorskom kotaru pada snijeg

Zbog nagle promjene vremena Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje te središnju Hrvatsku. 

U Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg - solika, a u većini zemlje ceste su mokre i skliske. HAK vozače poziva na dodatan oprez zbog mogućih odrona uzrokovanih kišom, ali granja na cestama. 

Vozačima koji putuju kroz Gorski kotar preporučuje se korištenje zimske opreme. 

Oluja kod Požege nosila krovove

Olujno nevrijeme koje je u srijedu oko 5 sati ujutro zahvatilo požeško-slavonsku županiju rušilo je drveće na lokalnim i županijskim cestama. U dvorištu Poljoprivredne škole u Požegi stradalo je nekoliko borova starijih od 100 godina. Oštećeni su i neki vodovi električne energije, a olujni vjetar odnio je krov s obiteljske kuće u Novim Mihaljevcima kod Požege. 

- Oko pet sati me probudila lomljava iz dvorišta. Izašao sam iz spavaće sobe i vidio crepove razbacane po dvorištu. Trajalo je svega nekoliko minuta, ali je bilo strašno - rekao nam je Karlo Vicer kojem je u nevremenu stradao krov kuće. Srećom, dodaje, odmah je zvao prijatelje s kojima je počeo sanirati štetu. 

Njegovom susjedu Stanku Vasiću umalo se urušila stara šupa u kojoj je uskladištio 1500 vijenaca duhana vrijednog 40. 000 kuna. 

- Puhalo je tolikom silinom da mi se šupa nakrivila dva metra. Stavljam potporne stupove kako bih spriječio urušavanje, ali se bojim da neće izdržati. Navukao sam najlon preko krova kako bih duhan zaštitio od kiše - rekao nam je u jednom dahu. U kratkom vremenu palo je, doznajemo u Centru 112, više od osam litara kiše po kvadratnom metru, a vjetar je puhao brzinom od 90 km/h. Vatrogasci su bili zatrpani pozivima građana te su odradili tridesetak intervencija. 

U Brodsko-posavskoj županiji otežana opskrba strujom 

Oko šest sati ujutro u srijedu Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju pogodilo je jako nevrijeme praćeno olujnim sjeverozapadnim vjetrom od 95 km na sat. Županijski Centar 112 bio je doslovce zasut brojnim dojavama i pozivima građana o kvarovima na elektromreži, srušenim stablima od vjetra, vatrogasci su imali puno posla, najviše zbog srušenih stabala preko prometnica ili na objekte. 

U brodskoj "Elektri" kažu da je zbog olujnog vjetra opskrba električnom energijom bila otežana ili u prekidu na cijelom području županije, od Lužana na zapadu do Beravaca na istoku. Zabilježeni su mnogi ispadi dalekovoda iz sustava elektroopskrbe, sve raspoložive ekipe izašle su na teren radi otklanjanja kvarova. Zbog potrganih žica iz Elektre upozoravaju građane da budu oprezni.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa