Obavijesti

News

Komentari 29

Kitarović o suđenju Živkoviću: Žalosti me da je došlo do toga

Kitarović o suđenju Živkoviću: Žalosti me da je došlo do toga
1

Kolinda Grabar Kitarović poručila je, nakon što je počelo suđenje branitelju Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezičnih ploča, kako je žalosti društvena klima u kojoj je do takve situacije moralo doći

Nakon što je u na Općinskom sudu u srijedu započeo ponovljeni sudski postupak protiv vukovarskog branitelja zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine, Grabar Kitarović u objavi na Twitter profilu osvrnula se na Živkovićevu situaciju. 

- Duboko žalim zbog osobne tragedije Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu, napisala je.

'Dvojezične ploče stvar su ovog društva, a ne samo Vukovara'
'Dvojezične ploče stvar su ovog društva, a ne samo Vukovara'

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, poručila je da žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći.

- Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima. Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi, napisala je Grabar Kitarović.

Pokretanje videa ...

01:12