Klemm ide u zatvor: Izvukao je 3 milijuna kuna iz svoje tvrtke | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 541

Klemm ide u zatvor: Izvukao je 3 milijuna kuna iz svoje tvrtke

Klemm ide u zatvor: Izvukao je 3 milijuna kuna iz svoje  tvrtke
1

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security, primio je prije Božića poziv da se 16. siječnja javi na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne

VIDEO

Bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security Josip Klemm primio je poziv za  izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne, piše u subotu Jutarnji list

Njemu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine. Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke, navodi dnevnik.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku niti državu.

Klemmu su potvrdili presudu: Mora u zatvor na godinu dana!
Klemmu su potvrdili presudu: Mora u zatvor na godinu dana!

Nakon što je primio poziv za izdržavanje kazne na koju bi se trebao javiti u Remetinec gdje prvo mora prići kroz dijagnostički centar, Klemm može tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne na što po zakonu ima pravo. Kako Jutarnji doznaje iz krugova bliskih Klemmu, on će to svoje zakonsko pravo i koristiti.

Presuda je u međuvremenu, osim što je postala pravomoćna, postala i izvršna i on je primio rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne.

Članak 54. Zakona o izvršenju kazne zatvora u stavku tri navodi devet razloga za odgodu, a među njima je i narušeno zdravlje. Klemm je inače bio teško ozlijeđen prilikom pada iz helikoptera dok je bio pripadnik specijalne policije. Odgoda se može tražiti i zbog obiteljskih ili poslovnih razloga. Kako doznajemo, Klemm zasad još nije podnio zahtjev za odgodom izvršenja kazne zatvora što može, ali i ne mora učiniti. Ako ne podnese žalbu, morat će se pojaviti u Remetincu, donosi Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 541

VIDEO